Már itt van a sötétség birodalma

Darknet és a pokol tornáca

Most robbant a hírvilágba, hogy lebuktattak egy interneten évek óta vígan működő sötét pedofil hálózatot. No nem azokat a nemzetközi közszereplőket, akik mindent megtesznek, hogy 15 év alá szállítatnák a gyermeki "beleegyezés" életkor határát. Mert ugye akkor nem számít pedofíliának a perverz kihasználás, a "beleegyezett aktus".

Aki már korábban is figyelemmel kísérte az internetes bűnözés híreit tudja, hogy hatalmas hálózat működik ezen a világtájon. Darknetnek hívják ezt, utalva igazi természetére. Mondhatnánk magyar szóhaszná-lattal pokolnak is, hiszen nyelvünk a világosságra utaló megkülönböztető szógyökből származtatja a látható univerzumot, a világot. Ezen a sötét felületen folynak a globális drog- és pénzügyletek, rabszolga- és ember-kereskedelmek, szexuális kihasználások piaca, felbujtások és vállal-kozók különböző bűncseleményekre, illegális fegyverkereskedelem és minden gonoszság, amit még elképzelni is nehéz. A hagyományos internetes keresők nem fognak semmit kidobni a darknetből. "Tagnak" kell lenni, hogy valaki megkapja a bűnszövetkezet hozzáférését.

Néha érthetetlennek tűnik, hogy a világ vezetői milyen bénultan viszo-nyulnak köreiket érintő, közfelháborodást okozó leleplezések során. Nem lépnek fel a nyilvánvaló visszaélések feltárásáért. Sőt, az érintetteket magas pozicióra emelik, hogy ezzel is védelmet nyújtsanak számukra. Nem kell messzire menni példákért. Elég csak emlékezni, hogy milyen méretű gazdasági visszaélésekben szereplők kapnak kinevezést a szor-gosan épülő globális világhatalom posztjain. Talán csak figyelmeztető jel mások számára ha kiderül róluk a sikkasztás, kenőpénzekkel keres-kedés, vagy a ma leghangosabb jogvédőkről, hogy korábban büntetlenül pedofilok, vagy nácik voltak. 

A bűnözés hálózatának jellemzője, hogy fogva tartják egymást. A felsővezetésben kölcsönös előnyöket biztosítanak, amelyeket egy pilla-nat alatt elveszíthetnek, ha nem az előírt kotta szerint cselekednek. A lejebb levő kasztokban a nyers, egzisztenciális félelem igazán az úr. Váratlan balesetektől egészen a nyílt utcán történő kilövésig, minden előfordul. Ebben a világban nincs helye a becsületnek, az adott szónak, vagy az együttérzésnek. Csak parancskövetés vagy büntetés létezik. Erről beszél a társadalmi méreteket öltő szorongások és depressziók tünete. Például, ha valaki akkor is retteg ha az általa vélt támadója a börtönben van. 

Ez a sötét, magát rejtő világ azért nem észrevehetetlen. Viselkedésével, áthallásaival felhívja magára a figyelmet. Egy egy leleplező hang meg-szólalásakor rögtön be is indul a média-gépezet. Van, aki összeesküvés-elmélettel vádolja a megszólalókat, miközben a maga gyártotta képtelen virtuális valóságriportokkal eteti gyorsétkeztető kanálisain az ösztön-lénnyé tett médiafogyasztókat. Mások továbbra is mélyen hallgatnak titkos működésükről. És pont ez a látványos hallgatás árulja el őket. - Lehet, hogy a Darkneten értesítette a végrehajtó a teleobjektíves riporterstábot, hogy percre pontosan egyszerre érkeztek az állitólagos házfoglalás helyszínére? Ki kivel egyeztetett? Egy biztos, Renner Erika rendelte meg a tisztakezű Végrehajtói Kamara elnökétől - aki ma már előzetes letartztatásban űl - az előzetes biztonsági intézkedést, hogy még az ítélet elött terhelje meg az ingatlant a várható követeléssel. Az egészben szép, hogy a végén a sértett sírt és hazudott a világnak, hogy galád módon nem neki utalták át egyenesen az összeget. Igaz ebben a tisztakezű Végrehajtó ismét partnere volt, hiszen így ő több mint kétmilliós jutalékot gombolhatott le. 

Egyszerű oka van, amiért most ezt előhozom. Elérkezett az idő, hogy végelszámolásban kifizessék a dr.Bene Krisztián ellen végrehajtott bűncselekménysorozat közreműködőit. Valóban komoly teljesítmény hazugságok, szakmai hibák és visszaélések olyan sorát valóságszerűen legyártani, amelyeket valamilyen okból kifolyólag, még jogszerűen sem kér senki számon. Ez csak szoros együttműködésben lehetséges, amely-ben a résztvevők egymás keze alá dolgoznak. Bár néha kicsusszant a szájukon, hogy gyengén áll a vád, véletlenül felcserélték a hangminták sorrendjét, vagy a bosszúálló rokonok visszavont rágalmait tényként vizionálja a vádhatóság. Nem okoz kétséget az első nap semmire, de évek során egyre jobban emlékező vád tanújának megbízhatósága. Hiszen rögtön segítségre sietett a bírói megítélés - igazságtól független - "mérlegelés szabadsága". 

Nem emlékezek nosztalgiával a kommunizmus visszaéléseinek évtizede-ire. Magas képzettségű szüleim és szélesebb rokonságomat is érintő állás- és vagyonvesztéseire. Az éjszakai ávós látogatásokra, és a kiköl-töztetés folyamatos lebegtetésére. A személyemet és családomat is érintő megfigyelésekre és egzisztenciális kiszorításokra. Ma sem homá-lyosítja el semmi sem szemeimet, hogy ne venném észre: ez a múlt tovább él. Személyeiben, kapcsolatrendszerében, módszereiben és következményeiben ma is köztünk van. Láthatóan ezt a multat nem akarják "végleg eltörölni", sem ezen, sem a másik oldalon.

Csikorgó homokszem került a gépezetbe, amikor Krisztián észhez tért, és nem akarta hagyni totálisan felborítani magánéletét. Amikor végle-gesen döntött a családja mellett. A történtek alapján nem kívánom részletezni, hogy milyen bedrótozott sors várt volna rá, ha tovább ment volna a behálózás útján. De írásaimból azért fogalmat alkothat az Olvasó maga is, hogy milyen könyörtelen érdekekkel kerülhetett szembe. A megszervezett, majd neki felrótt bűncselekmény hete kritikus volt. Meg sem történt volna, ha nem akkor végzi el a megbízott elkövető. Talán nem véletlen, hogy a sértett több hónapi csönd után pont az előző két napban történt állitólagos zaklatásokról hazudott barátnőinek, mint ha Krisztiánt még mindig foglalkoztatta volna az öt hónapja megszünt kapcsolatuk. - Ugyanígy nem véletlen, hogy világraszóló fake-newst hiszterizálnak abból az egyszerű tényből, ha valaki 16 év után tavaly befizette az utolsó OTP hitel törlesztő részletét, és ezért hivatalból automatikusan levették a tulajdoni lapról a jelzálogot. Nem lehet véletlen, hogy mely szokásosan álhíreket terjesztő médiumok híresztelték ezt a "szenzációt", megtoldva természetesen saját, tényektől független feltételezéseikkel. 

A darknet világának megjelenési formája a sötétség, ami ma trendi szín. Alapszabálya a következetes hallgatás és összetartás. Ez a pokol tornáca, ahova ültette Dante korának számos magas társadalmi státust elért közéleti képviselőjét. Világunkban beetették már a fogyasztókat, hogy gerjesztett gyűlölködésük és alaptalan véleményük többet ér mint bármilyen szakmai alapon vagy szabályzatok betartásával folyó kivizsgá-lás és logikai következtetés. Magas kitüntetéseket osztanak azok köré-ben, akik közreműködnek ezekben a színjátékokban. Ellentételezésként példamutatóan megleckéztetik az ártatlanokat, hagy ezáltal megerő-södjön róluk a negatív közvélekedés, hogy "megérdemelték".

DANTE: POKOL

Óvatos figyelmeztetésem: senki se érezze magát biztonságban kis hazánkban az Alkotmányban ígért jogokat illetően! Ideje felkészülni a globális világhatalom terjedésére, amely egyre dagadóbb mellel büszke csalásaira és megtévesztéseire. Sőt, ezt nevezi a demokrácia megtestesülésének.