Felháborító igazságtalanság

threemonkeys.jpg

Felháborító igazságtalanság a legújabb ítélet fiam ügyében!

Később össze fogom foglalni, hogyan illeszkedik be a Kúria előtti ítéletek sorába.

Addig is csak egy jellemző epizódot ragadok ki az eljárásból.

Biztosan emlékeznek a több, mint egy évvel ezelőtti névtelen levélre, ahol a levélíró – egyéb dolgok mellett- becsatolt egy képernyőmentést -  állítása szerint - a rendőrség Robotzsaru nyomozati rendszeréből. A képernyőn látható, hogy az eljárás 8 órával a bűncselekmény ELŐTT elkezdődött a rendszerben, és a gyanúsított neveként dr. Bene Krisztiánt tűntették fel.

Miután mi is kikértük a levelet az előző II fokú bíróságtól, beadványban javasoltuk, vizsgálja ki a bíróság, hogy ez a meglepő és súlyos állítás igaz-e. Csak ezt az állítást kértük, hogy vizsgáltassa ki a bíróság. Semmi másra nem voltunk kíváncsiak.

Most, több mint egy évvel később, megtudtuk pontosan mit válaszolt a rendőrség a bíróságnak. Erre kössenek csomót:

  • A levélíró több súlyos állítást fogalmazott meg, ezért a rendőrség hivatali visszaéléssel kapcsolatos feljelentésnek vette a levelet.
  • Hivatali visszaélés csak akkor valósul meg, ha azt valaki szándékosan követi el,
  • A levél írója a szándékosságot sehol nem állította, ezért bűncselekménnyel nem vádol senkit, ezért a nyomozást a rendőrség megszünteti (közérthetően: el sem kezdi).

Igen, jól olvassák: A rendőrség nem adott választ arra az egyszerű kérdésre, hogy tényleg benne van-e a rendszerében az a meghökkentő adat, amely szerint órákkal a bűncselekmény elkövetése előtt már a fiam volt a gyanúsított.

A másik önmagáért beszélő tény, hogy ezt a választ mindkét II. fokú bíróság elfogadta.

A bíróság utasíthatta volna a rendőrséget, hogy ÉRDEMI választ adjon a kérdésre, de nem tette. Vajon miért? Tényleg nem érdekli a válasz?

Nem érdekli a bíróságot, hogy igaz-e? Ha igaz, akkor nem érdekli, hogyan lehetséges, hogy a rendőrség tud egy bűntényről, mielőtt elkövették volna, és tudja már, hogy ki a gyanúsított, szintén, mielőtt elkövették volna. Ha nem igaz, akkor miért nem mondja ki a rendőrség?

Úgy tűnik a gépezetnek csak az a fontos, hogy végre valakit már ítéljenek el ebben a szörnyű ügyben.

Harcolunk tovább.