Bosszúálló gyermekbántalmazó rokonok

tasman_ordog1.jpg

harcias természetű tasmán ördög

Folytatom a Bosszúálló rokonok I-részt egyik másik családdal, akiknek életcélja nem csak Krisztián, hanem egész családjának tönkretétele. Honnan ez a nagy buzgalom? Mi lehet a nyereségük? Kik is ezek az emberek? - 

Mivel a "jólértesült" média és a személyes kommentek csak úgy harsognak "befolyásos családtagjainktól", fontosnak tartom, hogy az Olvasó fogalmat alkosson a tényekről, megismerje Krisztián ellen áskálódó kört, és gyalázatos tetteit. Ez a bejegyzés a szokásosnál hosszabb lesz, mivel röviden nem lehet ezt érthetően megfogalmazni. Másrészt valaki könyvet is írt jólértesültségében, ami kökemény hazugságokra épít. És természetesen említést sem tesz a valóság bugyrairól.

Marka, a főszereplő öntudatos nő

A 90-es évek végén rokonságunkban megjelent Marka, egy akaratos menyecske. Vele együtt jöttek tősgyökeres proletár öntudatú szülei, akik kérés nélkül kioktattak mindenkit a nemrég megtanult kés-villa használatától az atka-porszívón át a zafír kristállyal való delejezésig és horoszkóppal megtervezett válásig minden modern áltudományról.

Marka, a kezdet kezdetén szimpatikusnak megismert leány vonzást érzett az egymásra figyelő nagycsaládunk iránt. Elég messziről jött, de befogadtuk, mert illeszkedni szeretett volna hozzánk, a mi közös-ségeinkhez. Fogalma sem volt a szülei által előírtakon kívüli másik világról. Felkeresett egy közmegbecsülésnek örvendő idős ferences pátert, tanítsa meg mind arra, amivel a kiszemelt fiatalembert és családját megnyerheti. A páter csitította, nem csak a célszerűség a legfontosabb vezérelv, hanem a személyes élet, az életvezetés átformálása a legelső. - Úgy látszott, Marka ezt megértette. Szülei is érzékelve az új szeleket, nem akadályozták az ideológiai váltást, bár ők azért megfigyelőállásban maradtak. 

Titkos szolgálatok bölcsőjében született

A szülők "régimotorosok", a 60-80-es évtizedben "külszolgálatosok" voltak. Marka és nővére is egy Földközi-tengeri "baráti arab" országban születtek. Apja, akit Marand-nak fogok nevezni, igazi, megbízható káder. Mint kiemelt fiatalt, a katonai szolgálat után, alapos kiképzéssel "telepítették" különböző arab országokban működtetett külképviseleti fedőszervekhez. Állomásterületeik a besúgáson túl, többek között "valutakitermelést" is folytattak a titkos műveletek finanszírozásához. (Annak idején, Magyarországon a C79-eseket - értsd Carlos és embereit - az ilyen feketepénzekből szállásolták, etették, képezték ki, és szerelték fel eszközökkel külföldi robbantásokhoz, amit ma terrorcselekménynek, akkor "felszabadító mozgalomnak" neveztek.) A Szervek munka közben elnézték, hogy a külszolgálatosok "reszelgettek" maguknak néhány dollárt amit átutalhattak egy bécsi bankfiókban rejtett számlájukra. Így mire Marandékat hazahívták, volt miből megszerezniük egy 12. kerületi államosított kertes villa elegánsabb lakását. Feleségét Morgót is kiemelték, aki állítólag egy időben, egy bizonyos lakásban rendszeresen telefonhívásokat várt, és jegyzetelt. Későbbi közszolgálati munkahelyén természete miatt egyszerűen csak "Hörcsögnek" nevezték.

A rendszerváltás transzformerei

A 80-as évtized átalakulása őket is elérte. Ahogyan sok szigorúan titkos (szt.) tiszt, ők is még időben bevetették magukat a gazdasági életbe, a spontán privatizációba. A fedőszervi "impex" céget feldarabolták, és különböző színesfémmel foglalkozó vállalkozásokat hoztak létre, amelyek gondos munkálkodásuk nyomán végül a több baksist fizető külföldi befektetők kezébe kerültek. Itt nem kell "péterfillérekre" gondolni, hanem inkább olyan összegekre, amelyek miatt nemrég a rendőrkocsiban váratlanul meghalt dr. Welsz Tamás. Marandék hamar bespájzoltak még jó néhány ingatlant bagóért megszerzett kárpótlási jegyekből. Így aztán már milliárdos vagyonnal "vészelték át" a rendszerváltást.

Marand egyik legjobb barátja a D-161-es "rendszámú", kecskeszakállas sz.t. tiszt. Hasonlóan másokhoz évtizedek óta egy gazdasági köztestület "megbecsült" vezetőségi tagja. Kiemelt nyugdíjat élveznek megérdemelt teljesítményükért. Baj, vagy leleplezés nem érte őket. A régi bajtársak mind a mai napig összetartanak, és számunkra csak sejthető hálózaton keresztül megsegítik egymást. (Gondoljunk csak dr. Mátsik Györgyre, Mansfeld Péter vérügyészére, vagy később a szemkilövetőkre, akiknek kutya bajuk sem lett.)

Világnézetileg is hozták a formájukat. Marand apuka vallásos könyveket kezdett vásárolni. Nagy ritkán találkozva vele, tudálékosan tesztelt, hogy olvastam-e pl. Pajor András Axiológia 2000 című legújabb teológiai kötetét, mert "neki nagyon tetszik". No idáig azért nem ereszkedtem le part-nernek a színjátékban. Marka a középiskola után, már felnőttként (!), szülői engedéllyel megkeresztelkedett. Katolikus egyetemi tanulmányai alatt elérkezett az idő, hogy férjhez menjen. Most már nem az volt a trendi, hogy egy párttitkár, vagy egy sz.t. tiszt fiához megy a kommunista erkölcsű család sarja, hanem inkább egy frissen végzett, nyelveket beszélő mérnökhöz, akinek a rokonsága mögé bújva akár feledhető is egy életre a titkos múltjuk.

Nászajándék holtig tartó haszonélvezettel ballasztolva

A házasság előtt szülei gyorsan vettek Marka nevére egy lakótelepi lakást, hogy legyen honnan elindulniuk. Később kiderült, biztonság kedvéért azért haszonélvezeti jogot vezettek rá a szülők, számítva arra, ha esetleg tőlük elszakadva szeretnék élni saját önálló életüket, és gondozó nélkül maradnának öreg napjaikra. (Szokásukká vált, hogy a gyerekeik eltartási szerződést kötöttek idős egyedülálló nyugdíjasokkal. Gondozták, és kiápolták őket, majd amikor, már várható volt az elhalálozás, akkor a saját nevükre vették a szerződést, és így a lakások is nem a fiatalok, hanem az ő ölükbe hullottak.)

Markáéknak már született két gyermekük is, amikor a magukra maradt szülőknek kicsivé vált a háromszobás villalakás, és "össze is gyűlt" a pénzük. Építkezni akartak. Markáék is gondolkodtak egy nagyobb lakásban, és szerették volna eladni a lakásukat. Ekkor viszont kiderült: "Ho-ho! Nem úgy megy az!" - mondta Marand apuka. Nem voltak hajlandók semmilyen más megoldásba belemenni, csak ha közösen építkeznek. Így alakultak az események odáig, hogy egy Pest-környéki kisvárosban felépítettek egy hatalmas telken egy megalomán Makovecz-kastélyt. 6-7 m magas belterekkel. A szülők 400 m2-en és több melléképületben tengetik ketten az életüket. A másik lakás sem túl kicsi, még ha alig fele a szegény szülők részének. A nagy ívű terv miatt a fiataloknak nem csak az állami családkedvezményeket és kölcsönöket kellett kimeríteniük, de további kölcsönöket is fel kellett venni, hogy "tartani tudják a szintet". - Érdekes módon, miután visszafizették a kölcsönöket, az öregek vitatni kezdték a tulajdonrész-arányokat. Valóban nem voltak a fiatalok előrelátók, és milliókat adtak kp. Marand apuka kezébe, aki viszont mindig a saját nevére állíttatta ki a számlákat.

Beépített poloskainvázió és "áthallások"

Feltehetően kezdettől segítséget kaptak D-161-es barátjuktól, vagy a korábbi anyaintézménytől, - mert mint később kiderült - bizonyos "modern technikát" is eleve beépítettek a falakba, a közös tetőszer-kezetbe, az egész lakást behálózó vészjelző-"biztonsági" rendszerbe. Amelynek célja alapvetően nem a napközben esetleg megjelenő idegen behatolók jelzése volt, hanem a fiatalok családi életének "on-line", folyamatos megfigyelése, ellenőrzése. Gyakran elárulták magukat, amikor váratlanul megjelentek a másik lakásban, vagy haza jőve éppen ott találták őket a fiatalok. Nem titkolták, hogy mindent felvesznek okos kis készülékeikkel. Az utolsó években, ha nagy ritkán összetalálkoztam velük, minden esetben máris maguk elé tartották videófelvételt elindítva telefonjukat, miközben provokatív megjegyzéseket tettek. Egyet nem tanultak meg, mint Márió a varázslótól, hogy ne osszák meg össze-vissza az interneten felhőben tárolt értékes felvételeiket.

Marka kudarcot vallott kitörési kísérlete

Alig, hogy elkészült a palota, Marka egyre többet panaszkodott, hogy Morgo állandóan átjár hozzá. Nála főz, és folyton kioktatja a háztartásvezetés rejtelmeiről. A két hasonló női természet nehezen bírta egymást. Odáig ment a feszültség, hogy Marka döntés elé állította férjét: költözzenek el, és közben adják el a lakásukat, mert ez kibírhatatlan számára. Ő nem fog ilyen dresszúra alatt élni. Hamarosan ki is béreltek egy közeli településen egy házat, és elköltöztek.

Meghirdették az ikerlakás-részüket, hogy kialakítsanak egy új független egzisztenciát. De nem így történtek az események. Valahányszor egy újabb érdeklődő kopogtatott a birtok kapuján, Marandék szívélyesen bemutatkoztak, majd rövid időn belül a vevők örültek, hogy kijutottak a kapun. Ilyen szomszédokat isten ments bevásárolni.

Eltelt két év, és a fiatalok szégyenszemre visszaköltöztek az otthonukba. Egy birtokhasználati bírósági per során sikerült írásba foglaltatni, hogy a közös birtokon ki milyen részt használ kizárólagosan, illetve mit kell eltűrni a másik részéről. Ezt viszont csak a fiatalok tartatták be. Ha valaki ismeri a rendszerváltás előtti szólást a kommunista tulajdonról, akkor tudja, "ami a tiéd az az enyém is, ami meg az enyém, ahhoz neked semmi közöd." No, ez lett a megállapodás gyakorlata. A szülők továbbra is naponta bejártak a fiatalok lakásába, és távollétükben mindent átforgattak. Ha szükségét látták, még felfúrták a bejárati ajtó zárját is, hogy bejussanak hozzájuk. Ilyenkor a pimasz válaszuk az volt - "osztatlan közös tulajdon". Még szerencse, hogy Marka férje vissza tudta magát tartani a provokációk során, és nem került sor dulakodásra.

lakatosmarand.jpgMarand nagyapó éppen lakatot fűrészel le mások lakásában ahova érvényes bejárási tilalma van

Ebben a békés egymás mellett élés másfél évtizedében a nagyszülök egy fia ajándékot nem vettek soha az öt méterre élő unokáiknak. Egy mesét nem mondtak nekik. Egy napra sem vitték el őket nyaralni. Legfeljebb rászóltak a serdülő fiúcskára, ne hangoskodjon barátaival az udvaron.

Keleti kényelem és ködös tanok igézete

Már többször idéztem Renner Erika és aranyszájú jogi képviselőinek feltevéseit és hivatkozásait, hogy Krisztiánt a felesége azért nem adta fel a rendőrségen, mert így elveszítette volna eltartottságát, hiszen szerintük soha nem dolgozott, - és egyébként is katolikus volt (bár havonta nem bérmálkozott, mint Erika volt hivatali főnöke). Nos Marka esetében viszont szó szerint igaz volt a nem-dolgozás. Az otthoni keleti kényelem. Lakása olyan volt, mint egy bazár, ahol arra várnak, hogy valaki végre megveszi az ízléstelen sok bizsut és bóvlit. Ahogyan haladt előre megvilágosodása, úgy jelent meg egyre több csillogó villogó kellék, mindenütt gondosan elhelyezett "okoskövek", amelyek jótékony energiákat lettek volna hivatva sugározni.

torokbazar_1.jpg

Voltak neki saját bejáratú termékforgalmazói (vigécei), akik házhoz hozták a bio-ételeket, porszívózsákokat és újabb ajánlataikat. Takarítónője volt. Később még bejárónője is lett, hogy Marka csak a "tiszta szellemi" munkára tudjon koncentrálni. Bár angol tanári diplomával rendelkezik, és a külszolgálatos nagyapónak három nyelvvizsgája is van, de a gyerekeket külön angolra kellett járatni, hogy valamilyen eredményt felmutassanak az iskolában. Mindez a sok koncentráció felőrölte Marka idegeit, és egyre zaklatottabb lett. Aminek lenyomata a fokozódó vásárlásokban, a hétvégi wellnessekben, ezoterikus szeánszokban és otthon a spontán dühkitöréseiben mutatkozott meg. Ami mind egyre több és több pénzbe került.

Idővel szert tett saját jövendőmondó asztrológusára is, aki tapasztalt üzletember lévén "besaccolta", hogy milyen hónapban lesz érdemes Markának a válást kezdeményeznie. Felhívta figyelmét arra, hogy a Hold és a Nap kvadrátban áll a horoszkópjában, ami közte és férje között ősi ellentét feszülésére utal. A megrendelő igényének megfelelően biztatást adott egy új életforma kezdetéhez, amikor már elhagyja a gyerekkorát és "igazi felnőtt" lesz. Marka talán utánozni akarta Renner Erikát, aki maga is képzett asztrológus lett. Krisztián még annak idején segített is szakdolgozatának megírásához. 

Marka nem okult mások tapasztalataiból. Helyette bevetette magát okkult szellemiségű jóslások világába. Rátalált kisvárosában végre egy Látó emberre, akit életvezetési tanácsadójává választott, esetenként minimálisan 15 ezer forintos szolgáltatási óradíj ellenében. Ő megtanította az élet leglényegesebb mantráira, mint: "A pénz a szeretet egy fajtája. Te hogyan gondoskodnál pénz nélkül a szeretteidről", "Ahol a hazugság normális, ott az igazság gonoszságnak tűnik", vagy "Merd a világot szürkének látni!" Szinte megrészegült ezektől a gondolatoktól. Beiratkozott egy több hónapig tartó, külföldi érdekeltségű életvezetési tanácsadói tanfolyamra, ahol hétvégenként legalább 100 ezer forintot kellett előre befizetni, amit természetesen mindig "kihozott" - vagy inkább kihúzott a háztartásból.

Marka a pénzügyek egyedüli kezelője volt, ami úgy délelőtt 10 óra körül indult meg igazán. Mivel fárasztó volt a 200 méterre levő CBA-ból haza vinni a tejet és kenyeret, a tehetős független feleségek mintájára, egy 3000-es „Toyota land cruser”-t kellett kapnia, hogy ezt meg tudja oldani. Marka praktikus napi rutint vezetett be. Miközben a férje vitte a gyerekeket az iskolába, ő reggelente mindig fáradt és álmos volt. Délután, amikor kezdtek hazaszállingózni a gyerekek, magára zárta a hálószobát, hogy kipihenje a nap fáradalmait. Így a gyerekekkel kapcsolatos logisztika mindig másra maradt.

Nem követte viszont a keleti kultúrák étkezési szokásait. Egyedül, és nagyon sokat szeretett enni. Akkor mindenkinek a háttérbe kellett vonulnia, mert "most az Anya eszik". Volt az éléskamrának egy külön rekesze is, ahol az ő saját használatú csokoládéi és egészséges ételei voltak. Nagy baj lett belőle, ha valaki hozzányúlt.

VÉGRE ELJÖTT A LEHETŐSÉG, MARKA MELLÉ ÁLLTAK A SZÜLEI

Mivel egy kisvárosban minden kiderül, nem tudta és nem is kívánta elkerülni, hogy egyre többen megtudják: ő a "Savas orvos" rokonságába tartozik. Szükségét érezhette ennek hangoztatásához, ellentétele-zéseként a helyi gyermekintézményben dolgozó Renner Erika szoros rokonának kijelentésére, aki viszont állította, hogy Krisztiánnak semmi köze sem lehet a bűncselekményhez. - Ez adott végre lehetőséget a szülőknek, hogy megvalósítsák régi álmukat: bosszút álljanak a szívük mélyén gyűlölt rokonságon. És nem mellesleg, megszerezzék a fiatalok vagyonát.

Marka rátalál Flórára, a másik bosszúállóra

A sors úgy hozta, hogy még korábban, amikor "befolyásos" rokonunk harmadik asszonyaként bemutatkozott Flóra, rövidesen Markáék közelében béreltek egy házat. Néhány száz méterre voltak egymástól. Gondolkodásmódban meg még közelebb. Marka felnézett Flórára. Főleg a nagystílű életére. Értékelte számos külföldi kapcsolatát, akik apukája előismeretei szerint is figyelemre méltóak lehetnek számukra a továbbiakban. Bár Flóra el volt foglalva különböző ingatlanjainak és súlyos külföldi adótartozásainak ügyintézésével, azért nyílt alkalom napközben néha egy csésze teára, és tervezgetési tanácsadásra. Marka saját előadása szerint ő volt az egyedüli a családban, aki felvállalta, hogy Krisztián a tettes. Feltehetően erre hivatkozott Flóra is erre gondolt, amikor azt hazudta a Legfőbb  Ügyészségnek, hogy a családtagok mit gondolnak a bűncselekmény elkövetőjéről.

Flórából a Legfőbb Ügyészség azonnal védett tanút kreált, ami jó, és biztató  alkalmat hozott Marka és szülei számára, hogy megfelelő jogi képviselőt találjon válási terveihez. Flórának is jól jött a rokoni kapcsolat, ami úgy a saját férjével, mint Krisztiánnal szembeni fontos, aktualizált családi információk forrása lett.  Bár nem kérte a Legfőbb Ügyészség, hogy ezt tanúvallomással megerősítse, mégis hitelesítette Renner Erika és igazmondó jogi képviselőjének javaslatát az eljárás folytatásához. Hiszen dr. Polt Péter hivatala biztosan tudta, hogy Flóra igazat mond, anélkül hogy megkérdeznék. Így aztán már kattanhatott is a bilincs.

Marka és Krisztián Munkáltatója, a "Barát" is jól egymásra találnak

Ismerőseim jelezték, látták a kórházban , hogy Marka és Krisztián Munkáltatója egy alkalommal félrevonultak egy szobába. Mivel az illető nem orvos, csak az feltételezhető, hogy nem vizsgálat céljából csukták magukra az ajtót. Nagyjából erre az időre tehető az is, hogy a Munkáltató vette a fáradságot és kilátogatott Markáékhoz kisvárosi birtokukra. Bár csak áttételesen értesültem a találkozás lényegéről, azért annyi átjött belőle, hogy fontos téma volt Krisztián jövője. A Munkáltató szerint Krisztiánnak fel kellene vállalnia legalább annyit, hogy az adott napon a tetthelynél járt, „mert akkor Ő (már mint a Munkálta-tó) tudna segíteni az enyhébb büntetés kiszabásánál”. A részletekről valószínűleg Marka szülei többet is megtudtak "okoskészülé-keik" segítségével.

Marand "Nagyapó" feljelenti és pert indít az általános iskolás unokájával szemben

Akár Renner Erika jogi képviselőjének, a kiváló logikájú dr. Gál Andrásnak vádját is olvashatnánk, amikor Marand nagyapó feljelentette az egyik unokáját, hogy bankkártyáját, mint elektronikus fizetőeszközt jogtalanul használta, és arról 160 ezer forintot leemelt. A hatósági gépezet természetesen be is indult egy ilyen múlttal rendelkező bajtárs kezdeményezésére. A nagyszülők közben a városi családsegítő szol-gálattól tanácsot kértek, hogy miként "dolgoztathatnák le" unokájukkal a veszteségüket. (Hány kosár fát kellene felhasítania látványkályhájuk számára, vagy hány gyalogos bevásárlást kellene végezni a fiúcskának? - voltak a kérdések.) 

A történet végén kiderült, nem vesztette el nagyapó a kártyáját, mert át tudta adni a banknak, másrészt megállapították, hogy valaki idegen megszerezte a biztonsági kódot és úgy végzett vele internetes vásárlást. Marand nagyapó kárát megtérítette a bank. De ő nem kért bocsánatot a megvádolt unokájától. Piszok tolvaj maradt a szemükben - mint Krisztián aljas bűnöző - mindörökre.

Brutális gyermekbántalmazások

A történet kriminális részét az adja, hogy nem kizárólagosan egy érték-zavaros, súlyos életvezetési problémákkal küszködő anya és szüleinek cselekményei jöttek a felszínre, hanem egy előre megtervezett és módszeresen végrehajtott bűncselekmény sorozat. A bántalmazások mindegyike személyre szabott, a gyermekek korához és lelkiállapotához volt illesztve. Tudták, hogy kinek mi fáj, és mivel lehet a legjobban kiborítani. Motivációt Marka szerint a Krisztiántól való félelem keltette benne, mint általában Renner Erikáét, amikor Krisztián éppen letartóztatásban volt, és fizikailag nem tudta volna megközelíteni.

Igazán csak szemezgetni lehet a 2016-ban sűrűsödő bántalmazások között. Teljes képet nem lehet nyújtani, hogy mit is okoztak a gyerme-kekben a verbális, fizikai, szexuális bántalmazások és elhanyagolások. Egy egész tankönyv példatárát lehetne összeállítani az esetekből, amelyeket a gyermekeknek meg kellett élniük, és amelyeket a mai napig nem hevertek ki.

A bántalmazások rendszerint akkor érték el a csúcspontot, amikor néhány napra, hivatali kiküldetésben volt az apa. Bár hívták telefonon és sms-ben jelezték a gyerekek, de fizikailag nem tudott a segítségükre azonnal hazamenni.

Az egyik alkalommal az apa egy hétig az USA-ban volt. Közben kapott egy SMS-t kisfiától. Összevert arc volt mellékelve. Szöveg csak annyi: „disznó anya ezt csinálta”.

7133c67c85fe587e757d93554bb4c873.jpgszemélyiségi jogok miatt csak illusztációnak tekintendő

Néhány hónappal később ismét hivatali kiküldetésben volt, amikor riadóztatta a rokonságot, hogy menjenek a házhoz, mert Marka a háztetőre kergette a fiát. Elég körülményesen sikerült kimenekíteni a kisfiút. Később az anya elbeszélése szerint természetesen a gyerek támadta meg, és még jó, hogy ő "élve megúszta" - a földön-. Mint Renner Erika szeretett a médiákban vizionálni.

Még 2016 nyara volt, amikor Marka egy, a keze ügyébe került díszkarddal támadt a nagyfiára, aki a dulakodás elől kimenekült az udvarra, és segítségül hívta a városi rendőrséget. Furcsa módon, - feltehetően nagyapó rendőrségi kapcsolatának köszönhetően -, egy olyan jegyzőkönyvvel zárták le az esetet, hogy a gyerek korlátozta az anyja személyi szabadságát (mert a fia volt kint az udvaron). Marka még azon este tükör előtt felgőzölte és felcsipkedte a bőrét, és másnap reggel első dolga volt magánorvosánál látleletet felvetetnie fia „támadásáról”. (Ehhez is persze orvosok kellenek) Minderről gondosan készített és közzétett videót. Máskor ugyanezen fiához a többiek szeme láttára egy nehéz üvegkancsót vágott, ami végül a földön összetört.

Ha úgy tetszett neki, Marka a lányát hátulról bottal kékre-zöldre verte. Amikor erről a gyerek beszámolt a családsegítőnek, az azt paranoid megnyilvánulásnak értékelte. Markának azonnal meg volt a válasza: jogos önvédelem volt a részéről. Mert a nála egy fejjel alacsonyabb, az idegi terhelés alatt csonttá soványodott, anorexiás lányának "testi fölénye" veszélyeztette az életét.

A városi családsegítő szolgálat többször is kiszállt, hogy elhárítson nagyobb bántalmazásokat. Születtek is iratok és jelentések, hogy mi történik a családnál. De valahogy ezek nem jutottak arra a szintre, amit a törvény garantál a gyermekek védelmében. Megálltak egy ajtóban, "Dolgozunk még rajta" - és hasonló nyugtató válaszok születtek.

Gender-nevelés felvilágosult anya módjára

Még alig volt középiskolás a két nagyobbik, amikor valaki azt ajánlotta, hogy ideje lenne a gyerekek nemi identitását tisztázni. Bár eddig normális lánynak és fiúnak látszottak, de ki tudja, hogy jól gondolkodik-e egy 15-16-éves fiatal önmagáról?

Marka anyuka össze is fogott nővérével, és egy szép hétvégén felpakolta Toyota land-cruserbe idősebb lányát és fiát. Felmentek Budára. Igazi művészeti bemutatón vettek részt. Amolyan szabad felfogású performanszon. Képzeljék maguk elé a zártkörű rendezvényt, ahol egy - az altestét látni engedő - vörös csipkehálóingbe öltözött transzvesztita húzogatja csellón a vonót, miközben a nézők között elosztottan hat csupán nyakkendőt viselő, anyaszült meztelen férfi lengeti hímtagját.

transvastita1.jpgSzámos képet készített Marka az együttlétről, (amelyeket obszcenitásuk miatt nem fogok itt közölni) hogy később igazolni tudja jelenlétüket. – A gyerekek csak évek után, szemlesütve tettek említést az őket ért élményről, ami viszont, mint rémkép épült be személyiségükbe.

Leállósávra kidobott gyerek

Marka nyaralt a Balatonon, amikor a fentebb említett nagyfia egy külföldi cserkészrendezvényen súlyosan megbetegedett. Az apja hozta haza autóval, mert repülővel nem vállalták a szállítását. Már nem lehetett a Látó Ember okos-kavicsaival, delejezéssel vagy ráolvasással gyógyítani. Végül Marka is belátta, hogy orvosnak is kellene látnia. Bepakolta fiát a Toyotájába és Pestre indultak. Hogy min kapott össze fiával, azt nem lehet tudni, de egy váratlan mozdulattal (ami gyakran jellemzője a harántimpulzus által generált hirtelen megvilágosodásának) kiállt a leállósávra. Kinyitotta a fia melletti ajtót, majd kirángatta a beteg fiát a szalagkorlát mellé. Utána, mint aki jól végezte a dolgát, visszaült és elhajtott. Később a magára hagyott gyereken az átélt sokk hatására fejétől a talpáig kiütések keletkeztek. Ettől kezdve a fiú többet nem ejtette ki az „anya” szót. Marka szerint viszont ez azért van mert az apja kimosta a fia agyát. ( A fiú egy éven belül másodszorra volt olyan agyműtéten túl, amit Magyarországon már nem vállaltak. Marka viszont a Látó emberrel akarta delejjel gyógyítani a fia homlokából kioperált tyúktojás nagyságú daganatot. Az apa érte el felesége ellenében, hogy kétszer is megmentette a fiát a biztos haláltól.)

Az öntudatos "anya" és a nagyszülők rátámadnak a gyerekekre

2016 tanévkezdés előtt voltak, amikor az apa készült egy néhány napos nyaralásra elvinni a gyerekeket. Nagylányának pénzt adott, hogy vásá-rolja meg a szükséges élelmiszert az útra. Amikor haza vitte, Marka, az "anyuka" belé kötött, hogy nem vihetnek magukkal élelmet. Ezzel "meglopják" a családot. Kezdte kikapkodni a kosárból a felvágottakat, sajtot és csokoládékat, üdítőket. A másik két kisebb testvér nővérük védelmére mentek, amikor működésbe lépett a beépített "házi jelzőrendszer", egyszer csak váratlanul megjelent a két nagyszülő, és Markával együtt hármasban dulakodni kezdtek a kicsikkel.

"Nagyapó", hogy nyomatékot szerezzen küzdelmüknek, összetaposta a földön a rendőrségen feljelentett unokájának a tabletjét, és összetörte az íróasztalának üveglapját. Morgó Hörcsög nagyanyó is derekasan kivette ketrecharcos lökdöséssel a maga részét. Nem beszélve a harcias anyukáról, aki össze vissza karmolta az anorexiás lányát.

Mivel az apa ismét nem tudott egy félórán belül a munkahelyről vissza-térni, a segítségért telefonáló lányának azt ajánlotta, hogy hívja ki a családsegítő szolgálatot. Meg is érkeztek a szociális munkatársak. Észlelték a helyzetet. Beszéltek a gyerekekkel. Másnap sürgősséggel értekezletet tartottak a családsegítőben, hogy intézkedjenek a gyermekek azonnali védelembe vételéről. Mit gondol, mivel álltak elő Marka anyuka és a szülei? - A gyerekek akarták őket meglincselni! - Így igaz!. Nem ők hárman felnőttek bántották a gyerekeket, hanem szerintük azok aljasan kigondolva támadtak rájuk. Megtetézték ezt azzal a félelmükkel, hogy Krisztián is rájuk fog egy váratlan pillanatban támadni. - Mivel azért teljesen ezt nem vették be a szociális szakemberek, ideiglenes megoldásként előírták, hogy amíg az apa nem érkezik haza, addig sem az anya, sem a nagyszülők egyedül nem tartózkodhatnak a gyerekekkel. - Szerintem valahol azért nem egészen normális, hogy az egész jelenetről Marka vesetáskájában hangfelvételt készített. De ők az üldözöttek, ő a kivert anya. 

Végre megszületik a győzelem! Elmenekültek a gyerekek a házból

Marka továbbra sem járt dolgozni. Asztrológusa és a Látó Embere tanácsára a reggelt és az estét azzal töltötte, hogy folyamatosan kötekedett a gyerekeivel és a férjével. Állandó jeleneteket csapott. Nagyfiát folyamatosan megalázta. Kivette a táskájából a tízóraiját, hogy nem kaphat enni, amíg nem térdepel előtte. Szóval ment a műsor nap mint nap. Nagylánya közben anorexiás, a kicsi meg bulimiás lett. A családsegítő és a gyámhatóság nem látott azért olyan nagy problémát, hiszen még nem folyt vér. Eszük ágába sem jutott, hogy a törvény szerinti hatósági intézkedést megtegyék a gyemekbántalmazók felelősségre vonásáért.

Végül az apa tarthatatlannak látta a helyzetet, és egy másik településen levő szülői házába elköltözött négy gyerekével. Csak erre várt Marka és szülei. Első dolguk az volt, hogy néhány nap alatt átrámolták a lakást a Marand szülők alagsori raktáraiba. Ezt nem is tagadta Marka, sőt hivatkozott is rá, amikor az önkormányzattól kiszálltak helyszini szemlét tartani. Félpár cipők és hiányos ruhadarabok maradtak csak a gyerekek szobáiban. A gyerekek minden személyes emlékét letépkedték a szobáik falairól. Eltűntek a számítógépek és fontos iratok. Egyik gyereknek sem lett meg a diákigazolványa, személyije és útlevele. Mindent újra kellett csináltatni. Viszont Marka vonakodott, mint "Gondviselő" bármit is aláírni.  Közben két éven át felvette a gyerekek után járó családi pótlékot - költségvetési csalást megvalósítva.

Úgy gondolom, hogy ha alapítanának díjat, kitüntetést Magyarország legbátrabb nőjének, akkor Markának kellene azt adni, hiszen saját gyermekeivel szemben ért el olyan eredményt, amihez képest Renner Erika csak kulloghat utána.

Hamis, rágalmazó feljelentés harminc júdáspénzért

Első körben Marka és szülei felkeresték Flóra jogi tanácsadóját, hogy segítségével megtegyék Krisztián családja ellen feljelentést, mert elra-bolták a gyerekeket. Egyeztetett időben meg is érkeztek a neves családjogi ügyvédi irodánál. Még az előtérben Marka bekapcsolta kézitáskájában (amit aztán lazán az asztalra helyezett) a Sony lehallgató készülékét és előadta a panaszkórust, amit csak tudott. Mivel az ügyvédnő nem volt tudatában, hogy minden szavát felveszik, és másnap akár az egész világ megismerheti, gátlás nélkül válaszolt és fejezte ki megértését a szegény kivert anyát és szüleit kiskorú gyermekeitől ért lincselő támadásokat illetően.

Marand nagyapó egyik első kérdése az volt, hogy mennyiben lehet megkörnyékezni a gyermekek elhelyezéséről döntő bírónőt? (Mert Arany János idejében ez így ment a baloldali zseb javára.) Az ügyvédnő azt mondta, hogy a bírónő még fiatal, más generációhoz tartozik mint ő. Neki már a gyerekek sorsa a fontos. Valószínűleg nincs hozzáférési lehetőség.

Viszont különösen sikerült az ügyvédnő megríkatása, amikor Marand előadta, hogy már a gyerekek is „lekommunistázzák” őket. Erre bölcs ügyvédi tanács hangzott el szájából: ”Minden területen folytassanak intenzív suttogó propagandát”. - Meg is fogadták!

Nem részletezve az egyórás szeánszon elhangzott továbbiakat, természetesen megtárgyalták Krisztián esélyeit. Úgy tűnt, mint ha az ügyvédnő rokona lenne a törvényszéken valakinek, mert elég bennfentes információk hangzottak el.

Annak érdekében, hogy az ügyvédnő rásegítsen Krisztián hatékony elmarasztalására, elővette Marka neki korábban átküldött fogalmaz-ványát. Ez egy feljelentés tervezet, ami arról szól, hogy Krisztián családja befolyásolta a bíróságot és ezért nem kapott Krisztián elég évet az elsőfokú ítéletben. Továbbá, Marka úgy tudja a Fideszt a választáson támogatni, ha a Kormány helyre teszi az ilyen dolgokat, és megleckézteti még a férjét is.

Megbeszélték a szöveg pontosítását, címzését és átadásának módját. Mivel Marka kis Cilikének mutatta magát, az ügyvédnő megszánta és gyanútlanul az irodai számítógépén véglegesítette a feljelentést, majd megfelelő számban kinyomtatták az iroda nyomtatóján, hogy a másolati példányokon ellenjegyeztesse majd az átvételt.

Marand apuka kifizette a harminc (ezerFt) ezüst júdás-pénzt a jó taná-csokért. A lépcsőházban lefelé jövet Marka gondosan kikapcsolta a Sony hangrögzítőjét, ne hogy a kommentjei is felmenjenek egy "felhőbe". Haza érve feltette a tartalmas óra anyagát az internetre további tanul-mányozás céljából.

orban.jpg(részlet az Orbán Viktornak, (Balog Zoltánnak és Lévai Anikónak is) címzett feljelentésekből)

Másnap bement a Miniszterelnöki hivatalba, majd férjének munkahelyére és a kioktatásnak megfelelően annak rendje és módja szerint beiktattatta a feljelentéseket. Még egy kört végzett a First Lady közelében, hogy neki is egy másolati példányt eljuttasson. A hatás nem maradt el. Rövidesen kikerült a férje a közigazgatásból, és Krisztiánt, ha trükkel is, de elítélték. – Végül azt nem lehet tudni, hogy a „triumvirátus”, mint elkötelezett keresztény jobboldali hova szavazott a választáson.

Nagyapó és anyuka bíróság elé hurcolja a fiát

2016 novembere volt, amikor kapcsolattartás okán a gyerekek apjukkal Markánál voltak. Egyszer csak nagy sikoltozással jött be Morgó Hörcsög. Állítólag felhívta őt a lakásuk biztonsági „Alarm” cége, hogy illetéktelen behatolás történt. Szó szót követett. Végül a nagyfiú elmondta, hogy ő benyitott a szomszéd ajtón, mert látta, hogy világos van. Kereste a nagyszülőket, de nem ment be, mert azok éppen hozzájuk mentek át.

Mintha csak Renner Erika igazmondó ügyvédje, dr.Gál András tanácsolta volna, még aznap este Marka anya és nagyapa átballagtak a rend-őrségre. Feljelentést tettek a saját fiúk ellen, saját házukban elkö-vetett magánlaksértés tárgyában. Mivel a nagyapa, régi kapcsolataiból eredően feltehetően jó viszonyban van a rendőrséggel, hamarosan jött is a járásbíróságról az értesítés és idézés, hogy gyorsitott eljárás keretében fogják tárgyalni a középiskolát alig megkezdett gyermek bűntettét. Ismét mint ha Renner Erika történetéből másoltak volna, mert a vélelmezett eltulajdonított tárgyak a lakáskulcsok körül forogtak. Természetesen nem kizárva más nagy értéket képező tárgyak eltulajdonítását. (Ők is ideális pszichotizálható alanyokká váltak.)

Végül a bíróság megszüntette az eljárást annak okán, hogy osztatlan közös tulajdon a két lakást magába foglaló épület.

Hazatérve megbosszulták kudarcukat. Feszítővassal kiszakították és feltörték a nagyfiú szobájának ajtaját. Kirámolták a még ott található személyes dolgait. (Félreértés ne essék, nem váltak el, még ma sincs vagyonmegosztás, csak elmenekültek a gyerekek az anya mellől!) Bevittek mindenféle elektronikai eszközt a feltört szobába. A fiú keverőpultját és erősítőjét meg webkameráját összerakva sok-sok kábellel készítettek rémképeket arról, hogy miként hallgatja le őket a több mint féléve ott nem lakó fia. Majd kihívták a családsegítősöket, hogy rettegjenek velük együtt.

Hasonlít a történet Renner Erikáéhoz, aki majd öt hónappal a szakítása után is úgy idézte Krisztián állítólagos leveleit, mint ha azokat tegnap, és ő írta volna. Illetve ő tett volna időközben a már kétszer átkutatott és egy hónapja mások által használt főigazgatói iroda fiókjában reggelre egy A4-es méretű borítékot. Miközben a börtönben volt.- Volt kitől (Öszödi Beszélőtől) tanulni a módszert: „Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal, hazudtunk minden hullámhosszon” (Ez utóbbit a DK vezére csupán "tévesztő emlékezetből" idézte. - De sebaj, tévedni emberi dolog mondta dr. Szepesi táblabíró dr. Mikó bíró brutális hazugságáról.)

Marka hívatlanul "körülnéz" Krisztián házában

Már bírósági szakaszban volt az eljárás, és Marka családjával is megszakadt a kapcsolat. Éppen születésnapot ünnepeltünk Krisztián házában, amikor egyszer csak az ajtóban megjelent Marka. Se szó se beszéd, hívatlanul berontott a házba, hogy "ő is jött ünnepelni". Bár megemlítettük, hogy itt aztán végkép nincs keresnivalója azok után amik velük kapcsolatban a tudomásunkra jutottak, de mivel egy tasmán ördögöt nem lehet szép szóval elküldeni eltűrtük, hogy ott maradt. Hamarosan eltűnt mellékhelyiséget keresni. Mivel túl hosszúra nyúlt a távolléte kezdtük őt keresni. No lám csak hol találtuk meg? - Krisztián szobájában, amint éppen okos kis készülékével videózza a helységet. Feltételezem, hogy Renner Erika lakásából állítólag elrabolt tárgyakat kereste, és gyűjteni akart további bizonyítékot. (Még jó hogy nem hozott magával egy újabb borítékot Renner Erikának címezve.) Felszólításunkra nagy nehezen abbahagyta az "adatgyűjtést". De szeme sem rebbent a pimasz viselkedése miatt.

Marka megkereste Krisztián barátait is, hogy "képbe hozza" őket

Miután Marka eredményesen átverte a sztárügyvédnőt és megfogadta tanácsait, megkeresett sok embert, akikről tudni lehetett, hogy pozitív véleménnyel vannak Krisztiánról. Közöttük Évát is, aki Krisztián évfolyamtársa volt. Ráadásul  mentálhigiénés szakember is. Szintén csengetés előtt bekapcsolta kis kütyüjét, és eltávozásáig vette a sok okosságát. Mint szakembernek megvallotta, hogy bizony ő csak az 5 év alatti és a 18 év feletti gyerekekkel tud igazán mit kezdeni. A közbenső időt inkább elfelejtené. "Azt túl kell élni". Mint Flórának, neki is megvallotta, hogy a családban egyedüliként ő tudja, hogy Krisztián volt a tettes. (talán a Látó Ember győzte meg őt erről)

A zsák megtalálja foltját, Marka rátalál az igazi segítőire

Már úton volt az Orbán Viktornak címzett feljelentés Krisztián családjának "törvénysértéséről", és már megtörtént a nagyfiú rendőrségi feljelentése is, mégis valami homokszem esett a gépezetbe. Mint ha a sztárügyvédnőnek tudomására jutott volna, hogy Marka nem csak egy megalázott, bántalmazott, kivert nő, hanem éppenséggel őt, az ügyvédet verte volna jól át. Még a jogi tanácsadás során felhívta az ügyvédnő szakpszichológus barátnőjét, hogy milyen lett Marka pszichológiai tesztje? (Mert ugye a páciensek tesztjét megosztják egymás között a jó ismerősök.) A tegeződve folytatott beszélgetésből arra lehet következtetni, hogy azért valami „pszichés zavarnak” kell a családban lennie. Annyit mondott utána az ügyvédnő Markáéknak: "Sebaj, még sokat kell dolgozni azon, hogy javuljanak a mutatók."

Marka elfelejtette elmondani, hogy a családja, a gyerekei menekültek el az otthonukból, és nem őt éri nap-mint nap "nőjogi" zaklatás. A másik, ami óvatosságra inthette az ügyvédnőt, hogy Marka úton útfélen beszélt a tanácsadásról, meg a közösen megírt feljelentésről. Talán arra is gondolt, hogy ő nem olyan profi, mint Renner Erika és igazmondó védője dr. Regász Mária, és a végén még őt fogják elmarasztalni a törvénysértő rágalom miatt. Talán még a szárazpecsétjét is veszélyeztetheti ez a nagyon bátor asszonyka. Esetleg még dr.Bánáti is összehúzza a szemöldökét a "régi jó Kolléganő" miatt. Lényeg az, hogy nem vállalta fel Marka jogi képviseletét, de a szüleinek tervezett keresetét sem, amivel a vejüket ki akarták szorítani a közös vagyonból.

Marka kórusgyakorlatokat folytatott, hogy hitelesen előadja a vele történ rémtetteket, és végül bekerüljön a bántalmazott nők valamilyen klubjába. Jól is haladt ezzel. 2016 karácsonya előtti napokban felhívta telefonon Renner Erika sikeres jogi képviselőjét. Előadta, hogy milyen információs lehetőségekkel rendelkezik családi helyzetéből adódóan, és ami a lényeg, hogy a nagyon nagy vagyon van „veszélyben”. Az ügyvéd úgy gondolta, várják meg még az ünnepeket, és akkor térjenek rá a konkrétumokra. – Ez így is történt. Ma már ő Marka válóperes ügyvédje, akivel azon dolgoznak, hogy nem az a kérdés, hogy a gyerekekkel mi történt a súlyos gyermekbántalmazások során, hanem hogy Krisztián és rokonsága milyen életveszélyt (akár halált okozót is) jelenthet számára évek óta. Hiszen lám, Renner Erika még most is védelmet kaphat a börtönben ülő Krisztiántól való félelmében.

Nagyapó karácsonyi szatir(ikus) mutatványa

Marand nagyapó kielégülhetett volna az éppen folyamatba került bírósági ítélet reményében. Marka jogi képviselete is biztatóan haladt előre. A karácsonyt is megünnepelték ateista keretek között, meg nem gyújtott adventi koszorúval az asztalon. De nagyapó nem bírt magával. A két ünnep között, amikor a kislány unokája éppen a szobában hintázott, váratlan felbuzdulásában a megterített karácsonyi asztal sarkához állt, és egy másfél percet maszturbált. Utána elrakta gatyájában a "műszerét". Begombolta sliccét, majd, mint aki jól végezte a dolgát felvette a kalapját, mert mániája a szobában kalapban lenni.

bosch.jpg

A családsegítő szakember látva a videót kifutott rémületében a szobából. De még ez sem volt elég ahhoz, hogy elérje a veszélyeztetés a városka szociális védelmi rendszerének ingerküszöbét. Különösen, hogy az akkori polgármester felesége volt felelős a gyermekvédelmi ügyekért.

Flóra és Marka Renner Erika igazi hazug partnerei

Ez tényként állapítható meg. Flóra hazugságai nélkül nem lehetett volna meggyőzően újra indítani a nyomozást. Marka és szülei nélkül nem lehetett volna tovább csavarni az ítéleten, és további ütést mérni Krisztiánra és a családjára. Ugyanazok a céljaik és hasonlóak a módszereik. Hasonló a hasonlót szereti - hangzik a régi latin mondás. Az ártatlanok áldozata meg kit érdekel?    

Nem kívánok azon élcelődni, hogy a Renner Erika mögötti jogvédő nőszervezet(ek)nek, jogi képviselőknek és politikai erőknek milyen dicsőség lehet ilyen gyermekbántalmazó anya hazugságait pártolni. Nem beszélve azokról a közszereplőkről, akik minden további nélkül bevették a feljelentéseket, és megtették a "szükséges" intézkedéseket. Nem a törvény szerint jártak el a gyermekbántalmazókkal és a gyermekmolesztálókkal, hanem a régi koncepciós eljárásoknak megfelelően még egyet ütöttek az ártatlanon.

Számoljunk egy kicsit 

Kérem kattintson a hatályos BTK oldalára, és nézze meg, hogy a vonatkozó 208. § - 5 év; 212. § - 2 év ; 212/A. § - 3 év; 226. § - 1 év; 227. § - 1 év; 282. § - 5 év büntetési tételeket, amelyek a fentebbi cselekményekkel kapcsolatban számításba jöhetnek. Mivel a Kúria bírónője halmazati büntetési tételt számított, nyugodtan összeadhatjuk a mi felfogásunkban is ezen kedves Marka, a verekedő, hamisan feljelentő, rágalmazó és maszturbáló apukája és anyukája, valamint a kiváló jogtanácsos ügyvédnő esetében az összesített 17 évet. Amit egy felkészült bíróság megfelelően tudna közöttük szétosztani. Illetve kinek-kinek a munkája szerint duplázni. És itt még nem is említettük a hatóságok szerepét az eltitkolt gyermekbántalmazási bűncselekmény tárgyában. - Lehet, hogy kellene egy külön börtönt építeni, a Krisztián ellen elkövetett bűncselekmények tettesei számára.

Epilógus

Már említettem, a 80-as évektől családunkba fogadtunk még négy állami gondozott gyermeket. Megismerve múltjukat, a vérszerinti családjukban és a nevelőintézetekben átélt bántalmazásaikat, szakmai alapon közelítettük meg ezt a kérdést, hogy megfelelő segítséget tudjunk nekik adni. Ekkor tárultak elénk a poklok bugyrai, amelyekről szó sem volt a pedagógiában, a gyermekvédelemben. Gyermekorvosok és pszichológusok beszéltek rémes történetekről. Közel 10 éven át tartottam fenn az alábbi címoldal-képpel egy szakmai honlapot. Ismertettem az alapvető gyermekbántalmazási módokat, felismerésük jellegzetességeit és kezelésüket.

blackwhite_abuse2_1.jpg