Bosszúálló rokonok, a nagyasszony

Barátainkat megválaszthatjuk, rokonainkat kapjuk

Nem először fordul elő a világon amikor valaki szorult helyzetbe kerül, akkor sértett rokonok, vagy irigy szomszédok készek „első kézből” meghökkentő meséket terjeszteni. Sőt, jó időben feljelentést is tesznek. Ezeket mint jókor jövő „többlet humán erőforrásokat” messzemenően kihasználják a nyomozó hatóságok is. Jól működik ez a módszer. Mikor jutalmazással, máskor fenyegetéssel szerveznek be „jó rokonokat”

Egy sértett nagyasszony "megkeresi" Renner Erika jogi képviselőjét

2.sz. védett Tanú:  „Kijelentem, hogy én csak feltételezésekre alapoztam a beszélgetés során, konkrét információval nem tudok szolgálni. Engem csak az motivált, hogy a nyomozás legalább az ügyészi szakba jusson el. ..... Nekem volt egy ügyem a Legfelsőbb Bíróságon, ami szintén hosszú és igazságtalan eljárás volt, és abból kifolyólag felbosszantott, hogy a bűnös nehogy megússza a büntetést." (A "szintén" talán nem freudi elszólás?)

2014. májusában az ügyészség megszüntette Krisztián elleni nyomozást. Több mint tíz oldalon felsorolta az indokait. El sem telt egy hét, és „spontán” bejelentkezett Renner Erika akkori védőjénél, a Grád és Regász ügyvédi iroda telefonján egy méltóságos nagyasszony, aki a mi rokonunknak mondta magát. Pillanatokon belül meggyőzte az ügyvédnőt, hogy értékes "belső" információkkal rendelkezik az eljárás felélesztéséhez, és az eredményes vádelőkészítéshez. Közben dr.Regász Mária, aki csak hűlt az ámulattól, - "Csapó! Felvétel indul!" már be is kapcsolta a hangrögzítőjét, és 7 percen át töltötte a soha jobbkor nem jött értékes mondatokat. Azonnal leült a számítógépéhez. Izgatottan megírta a Legfőbb Ügyészségnek: „Ácsi! Vissza az egész! Itt a tuti muníció! - Lehet folytatni!”

Nincs kétségem, hogy valamikor rokonom volt

Megismerve az iratokat a 2.sz.Tanút kénytelen vagyok egy valóban volt rokonommal azonosítani. Ezért a továbbiakban Flórának fogom nevezni. Természetét ismerve, eredményesen meggyőző volt, hogy teljesen ismeretlenül az Ügyészség gondolkodás és kihallgatás nélkül megbízott benne. Még akkor is, amikor már  mindent letagadott. További meggyőző érv számomra, hogy egy másik bosszúálló sértett rokonnal ugyanazon ügyvédi irodához fordultak további rágalmazó, valódi bűncselekményt megvalósító feljelentést szerkesztetni és a címzett magas rangú közszereplők kezéhez eljuttatni. - De ezt majd a "Bosszúálló rokonok II. rész"-ben fogom ismertetni.

Az ügyészség úgy vetette magát dr.Regász Mária lóhalálában beiktatott beadványára, mint a haldokló éhező az életmentő falat kenyérre. Az év végi váderedményesség növekedése lebegett a felettesek szeme előtt. "Na végre, valami történik! Már azt hittük, hogy kicsúsznak a panasztétel határidejéből!". Íziben rányomták a pecsétet  olvasás nélkül a hozomra küldött beadványra. „Menjen az első sürgősségi postával!” Bezzeg akkor nem vártak másfél hónapig, mint a megismételt másodfokú eljárás esetében tették, hogy kifuttassák a jogorvoslati lehetőségből Krisztián védelmét.

Az eljárás folytatásának híre és érvelése hamarosan hozzánk is elért. De a mai napig nem ismerhettük meg  jogállamunkban még a telefonbeszélgetés leiratát sem. Gondoljon bele. Valaki súlyos bűncselekményekkel megvádolja, de nem tudhatja meg az Alkotmány által biztosított tisztességes eljárás keretében, hogy miről is van szó? Közben a szervektől hangzik a pattogtatás:  "Próbáljanak már védekezni! - Hogy hogy nem sikerül? - Na lám! Mondtuk, hogy, ti vagytok az elkövető anyukája-apukája!"

Néha a délibáb zavarja Renner Erika jogi képviselőjének mobilját

A legenda szerint Renner Erika védőjének fogalma sem volt arról, hogy ki is hívta. Viszont saját irata szerint egy mondaton belül látta és nem látta a mindentudó "smart" készülékén kijelzett hívószámot. Mivel ezek után "tartott attól", hogy esetleg nem lehet kideríteni a telefonáló kilétét ma Magyarországon - ez már paranoia - , biztonság kedvéért, „étvágygerjesztőnek" feleségemmel kapcsolatban az alább idézett bájos nyitómondatot tette az ügyészség reggeliző tányérjára. Ezek a jó és eredményes ügyvédek, akik állítanak és máris tagadnak. De egyben minősítik is az igazságszolgáltatás színvonalát, hogy ilyesmi előfordulhat, és eszükben sincs a körmükre csapni.

megkuldokegyfelvetelt.JPG

Most az egyszer, a „halaszthatatlan cselekmények” okából, nem kísérelte meg az ügyészség haladéktalanul megismerni a feljelentőt. Netán ellenőrizni, hogy nem kacsa-e az egész? Mint tette a börtönügynök esetében. Esetleg kiderült volna, hogy egy másik európai ország adóhatósága elöl házasságba menekülés reménye érdekéből ide költözött gazdasági migráns manipulációjáról van szó, aki most így akar bosszút állni a válása miatt bezárult bőség-szarú miatt.

Ha hiszik, ha nem, most frissen és  olajozottan működtek a bűnüldözés intézményei. Azonnal megértették a sürgősséget, és újraindították a nyomozást. A védett tanú kihallgatása meg „még ráér!” Így történt, hogy engem majd egy hónappal korábban hallgattak ki és tartottak nálam házkutatást, mint a nagy nehezen beazonosított, és végül megtalált feljelentő védett tanú rokonomat, a Nagyasszonyt megkeresték volna. Akit végül is csak egy délutáni teához hasonló csevegésre hívták a BRFK-ra, mint annak idején a forró nyomon H.Gábor elvált férjet, hogy elvégezzék a formális papírmunkát. 

Továbbra is minden jogszerű, nem sérti az alkotmányos jogokat

Ugye nem sérült senkinek sem a személyiségi joga? Minden alap nélkül nem foganatosítottak senkivel szemben kényszerintézkedést? - Hiszen, csupán a BRFK Szóvivő által öt évvel ezelőtt, már az első héten bizonyítottnak kikiáltott bűnöző férfi szüleiről van szó, akik Renner Erika szavahihető jogi képviselője szerint a bűncselekmény szinte valamennyi maradék kellékét a saját stelázsijukon és sublódjukban rejtegetik. Akik visszatartják a legfontosabb információt, mert a "Család" (CN -Casa Nostra) tudja, hogy a fiúk volt az elkövető. Vétkesen akadályozzák saját fiúk mielőbbi elítélését! – Fújj! Ezért még megfizetnek egyszer!

A megismételt másodfokú bírósági tárgyaláson ültem feleségemmel. Döbbenten hallgattuk a velünk szemben dühtől dagadó, lilán lihegő dr.Csiha ügyész úr vég nélkül sorolt bizonyítatlan állításait. Elgondolkodtam - kedves lánya éppen a házkutatás időszakában járt fel a kétszobás, belsőudvari gangra nyíló lakásunkban lakó osztálytársnőjéhez, az egyik unokánkhoz. Alkalmanként tréfálkoztunk is vele, és jóízűen evett a süteményeinkből. Csak ámultam, hogyan képesek az ilyen lények, mint rinocéroszok, minden gátlás nélkül a másikat a földbe taposni, még mielőtt bármiről is meggyőződtek volna? Egyre nagyobb hangjukból szereznek önbizalmat, hogy igazuk van. De törpék lesznek és hazugok, ha bizonyítani kell. Összekeverik a ORFK bejáratait, nem ismerik az iratokat, de mindent határozottan állítanak, és partnerük a bíróság ezért hiszi hogy igaz. 

Végre újraindul a gépezet!

Visszatérve, lenyűgözte a Legfőbb Ügyészséget az a magabiztosság, amivel Renner Erika és  igazmondó jogi képviselője dr.Regász Mária jobban tudták, hogy mi a valós helyzet, mint dr. Czeizel Endre a genetikát. Ezért aztán abban a hiszemben, hogy az ügyészség úgysem fogja elővenni az iratokat, - amelyekre a megszüntető határozat hivatkozott -, érvelésében gátlás nélkül soroltak fel valótlan állításokat és sejtéseket. - És be is jött a feltételezés!

s_felvetelen_sok_minden_elhangzik.JPG

Ugye milyen gyönyörű ez a régi „burzsoá háztartásbeli” minősítéssel felérő, ingyenélő feleség hivatkozás. A "régimotoros" rendőrök biztosan értettek ebből a szóból. Aminek természetesen semmi alapja nem volt. Akkor is és mai is munkahelyen dolgozik. Magánnyomozói értersülés szerint a nyomozók az elején azt feltételezték, hogy Krisztián felesége, biológia-kémia szakos tanárnő lévén, esetleg maga keverte Renner Erikának a "koktélt". Később összefüggésbe hozták őt fogászattal, és talán egy zsibbasztó injekciót csent el a fogorvosi székből. Végül felhagytak ezzel a magas színvonalú történettel.

M.Katalin, Renner Erika barátnője - Krisztián nevének "bedobója", hátulgombolós korában lakószomszédom volt szüleivel egy óbudai, Solymár utcai panel 10. emeletén. Nekik Katika mellett "Ladájuk" nekünk négy gyermekünk volt már akkor. Később még négy állami gondozott gyermek családba fogadásával ezt 8-ra növeltük. Közöttük kettő tősgyökeres roma volt, akiknek élettörténete is megérne egy blogot. Vagy 30 évvel később, erre hivatkozva édesapja kért is tőlem néhány szívességet, amit Krisztián természetesen meg is tett. M.Katalin vallomásában, - miközben utalt ezekre a szívességekre -, még fokozta az ingyenélő "háztartásbeli" címkét a "Katolikus egyház" szókapcsolattal, hogy aki olvassa azonnal tudja hova tenni ezen személyek kilétét, társadalmi haszontalanságát. Már csak a Tilos rádió hiányzott volna meggyőző hivatkozásnak, amely a véleménynyilvánítás szabadságával élve, szentestén bejelentette: szívesen megrövidítené a hozzánk hasonló fajtának a nyakát. M.Katalin mentségére semmi sem szolgálhat, de akkor férje kapcsán "nehéz helyzetben" volt, főleg a 3.ker.Rk. részéről! Régen ezt úgy hívták "RF".

El kell ismernem viszont, hogy dr.Regász Mária biztosan jobban ismeri az ügyészség gondolkodásmódját, azt hogy mire bukik. Hiszen láthatóan benyomta nekik, és be is vették a cumit!  Íme a szépen megalapozott feltételezés, amely végleg meggyőzte az ügyészséget, hogy lesz itt mit keresni és találni.

feltetelezheto_hogy_edesanyja.JPG

A sokszor ismételt feltételezés, idővel bizonyosságkén ülepedik le a tudatban. Ez az, ami kiverte a Kúria első ülésén is a biztosítékot, és pótvizsgára küldte a bíróságot. Korábban nem tudtam volna elképzelni, hogy épelméjű ember hogyan tud ilyesmit feltételezni, de ezek a lények nem az én szellemi körömhöz tartoznak. Azok sem, aki ezt valóban elhiszik. Nem dolgozom ezeknél a szerveknél. Nincs ebből eredő "foglalkozási ártalmam".

Flóra nem csak rokon, de védett ismeretlenné is vált

Ekkora lehetőség soha jobbkor nem hullott a vádhatóság ölébe. Nagyon vigyáztak is rá. Renner Erika jogi képviselőjének, dr.Regász Mária javaslatára rögtön kinevezték 2.sz. védett tanúnak, nehogy összetévesszük az 1.sz. védett tanúval, akinek az eljárás során furcsa módon felfedték a nevét, és vált koronatanúvá. Fontos volt hogy ne derüljön ki, hogy Flóra kinek az „ex"-e, akit viszont a háttérben ettől kezdve folyamatosan „mogyorózták”. (Ő is megijedt ettől, és inkább választotta a vérségi rokonság megtagadását. Főleg, hogy bizonyos feltételek mellett további kitüntető kormányzati megbízást élvezhet a mai napig.) Még a végén a védelem esetleg  indítványozná a megidézését tárgyalásra. Netán elakadna a keresztkérdéseken, és kiderülne, hogy egy nemzetközi szélhámos. - Szóval volt benne kockázat. Így viszont a bíróságnak nem kellett foglalkoznia vele többet, hiszen szerintük nem mondott olyant, ami kétségeket keltett volna a magas taláros testületben.

Kövessük a rendőrség gondolatmenetét

Emlékeztetek arra, hogy P.Dániel "szuperzsarú" úgy ült le B.Sz.Csilla a legelső tanú kihallgatásához, hogy már a zsebében volt dr.Bene Krisztiánnak a személyi nyilvántartóból letöltött, kinyomtatott fényképe és adatai. Megfelelő percben a tanú orra elé is tette, ne hogy kétsége legyen afelől, hogy ki a rendőrség  egyetlen gyanúsítottja. Magabiztosságának az adott alapot, hogy a rendőrség bűnügyi informatikai rendszerében, a "robotzsaru"-ban már a bűncselekmény megtörténte előtt 8 órája beiktatták dr.Bene Krisztiánt, mint Renner Erika ellen elkövetett rablás bűntette gyanúsított feljelentését. 

hadnagym.JPG

Visszakapta a rendőrség további megdolgozásra Krisztiánt. A laikus ember azt gondolná, hogy először ellenőrizni fogják a tanú kilétét, rokonsági kapcsolatát a gyanúsítottal, majd lekövetik az egyes állításokat.  Emlékszünk, dr.Regász Mária értesítésére, hogy a telefonjában benne volt a rágalmazó telefonszáma, mégis tesztelés érdekében a rendőrség hasznosabbnak tartotta, hogy egy vargabetűt tegyenek. Ezért "már" szeptember 10-én meg is kereste a rendőrség dr.Regász Mária telefonszolgáltatóját, hogy ki is hívhatta fel őt azon a bizonyos napon, amikor rögzítette a számot és a beszélgetést? Ezt követően készített a lakcímünkre szóló házkutatás kirendelést, amely dátum és aláírás nélkül került az iratismertetésbe. -De kicsi szabálytalanságra nem adunk-.

hazkutatastargya.JPG

Nem szeretnék az eljáró szervek ügyintézőinek elmeállapotára utalni. Ha meggondolom, van is némi alapja a gyanúnak. Krisztián első fogsága idejét követően említette, hogy célozgattak neki, hogy hamarosan elő fog kerülni egy kiboruló szekrényből az elkövetés összes tartozéka. Ő a kórházi folyosókon évek óta lezárt szekrényeket sejtette, amelyekhez, mint a magára hagyott íróasztalához, gondos jóakaró kezek hozzáférhettek. De azt soha nem gondoltam volna, hogy ez nálunk lehetne. Pedig ez lett volna az igazi leleplezés! P.Dániel nyomozó azonnal dandártábornoki kinevezést kapott volna. Az "Euronews" is kiszállt volna műholdas antennáival a gangunkra, hogy mindenki lássa ahogyan elvezetik bilincsben a két szülőt.

A nyomozó hatóság nagyon elővigyázatosan járt el. Két héttel a házkutatásunk előtt, távollétünkben, a lakók közszemléjét élvezve álcázott felszereléssel „pincemustrát” tartott a házunkban. Végül tudomásul kellett vennie, hogy a rágcsálók elszaporodása miatt már régen felszámolt pincerekeszek helyén nem lelhetők fel a tutinak ígért „bizonyítékok”. Lakásunkhoz beköltözésünkkor sem tartozott pince. Pedig az már régen volt.De még kerékpárgumi lenyomatot sem lehetett venni a hűlt helyen.

Akkor kapcsoljunk magasabb fokozatba, - Menjünk majd feljebb a 3. emeletre!”- mondhatták.Két héttel később következett is a kihallgatásom. Ennek végén váratlanul beültettek egy meseautóba, hogy hazavisznek. Bár nyugdíjasként nem jelent többletköltséget a tömegközlekedés, mégis ragaszkodtak hozzá. Mivel a három személynél bilincsek is voltak, megértettem, hogy esetleg vissza is fognak hozni. Ezért jogkövető állampolgárként nem álltam ellent. Feleségem éppen ebédet főzött a naponta a Szt. "XXX" iskolából hozzánk betérő 4-5 unokánknak. Első pillanatra csodálkozott is a váratlan ebédvendégeken. Hamarosan csak megértette, hogy a zacskókkal szaladgálók, ellenünk szóló bűnjeleket szeretnének gyűjteni. Szerencsénkre nem bontották le a beépített szekrényt, hogy esetleg annak hátfala mögött titkos ajtó vezet át a szomszéd ház tűzfalán keresztül a rejtett bűnjel-tárolókhoz. Végül  egy „itt tessék aláírni” után eredménytelennek nyilvánították a házkutatást, és elmentek. – Mert ugye, csak az „eredményes”, ha találnak bűnjelet. Az nem eredmény, ha bebizonyosodik, hogy a hamis tanú orránál vezette az ügyészséget és a nyomozó hatóságot.

Ezzel normális országban le is zárnák a nyomozást, hiszen a bejelentett bűncselekmények (rejtegetés, információ visszatartása, orgazdaság, stb.) nem nyertek igazolást. Sőt elővennék a 2.sz.Tanút, hogy milyen alapon képzelte megjáratni a hatóságokat? - Helyette viszont egy teadélutánon barátságos csevegéssel lezárták a bejelentését. Teljes gőzerővel folytatták a nyomozást. Miközben a korábbi ügyészségi megszüntető határozat összes indoklása mind a mai napig továbbra is fennállnak. - De ezt már szakmai alapon elfelejtették.

Flóra nem ismer minket, de azért a hálószobánkban is járt már

Idézett előadásában Flóra nem kevesebbet állított, mint hogy Krisztián nem is az albérletben, hanem nálunk, a szüleinél lakott. Ennek alátámasztásaként, már a telefonban is jelezte, hogy mi hol lakunk. Sőt, szerinte mi öt percre vagyunk a tetthelytől (Mechwart tér – Margit Kórház megállók 2013.-ban!). Lehet, hogy Krisztián reggel tőlünk, egy virtuális harmadik szobából startolt? Csak mi nem vettük észre?

onaltalelhangzott.JPG

hatezcsakmegerzes_1.JPG

Flóra más ügyekben is hatásos és meggyőző. Érthető, hogy kétsége sem merült fel az ügyvédnőnek, hogy az ismeretlen csőbe húzná. Ő védett tanú, akinek a legnagyobb baja az lenne, ha kiderülne, hogy kinek a felesége volt. Mindig is mondtam a rokonomnak, nem elválni kellett volna ettől a nőtől, hanem még időben el sem venni! (Kaptam is ezért az itt idézett megjegyzésemért egy szép emailt egy bizonyos "@mfa.gov.hu" kormányhivatali portálról: "Szégyelld magad!")

Flóra profi múlttal rendelkező szélhámos

„Szélhámosnak számít az, aki másik fél rovására érdemtelen előnyre tesz szert arra alapozva, hogy a másik fél nincs eléggé tudatában a helyzet helyes értelmezéséhez”.

Igen, szélhámosnak nevezem, mert valótlan állításokkal bizonyíthatóan eredményesen megjáratott ügyvédet, ügyészséget, rendőrséget, és közben a kárunkra elégtételt vett párkapcsolatának töréséért.

Flóra feljelentéséből, majd az igen tapintatos kihallgatásából több korábbi performansza is azonosítható volt számomra. Előadta, hogy a lánya egyszer elélvezett, amikor a rokon Krisztián a szemébe nézett (volna). Akár hogy is kutattam emlékeimben, nem jutott eszembe semmi különös esemény, pedig többször is találkoztunk közösen társaságban a lányával is, meg éveken át tanította feleségem az öccsét az említett házkutatott lakásunkban, hogy felzárkózzon a magyar iskolarendszer követelményeihez.  Lánya esküvőjén is ott voltunk. Már azt hittem, hogy fatálist tévedtem Flóra személyét illetően, amikor rokonsági körben felmerült egy másik életkép. Egyik családtagunk éppen céges továbbképzést tartott Flóra bungalójában, hogy legyen az anyukának egy kis (ahogyan ő "hraccsolva" szokott fogalmazni) "q" bevétele. Az előadás közben, elég hiányos öltözetben váratlanul belibbent Flóra nevezett egyetlen leánya, és azon mód rokonunk nyakába ugrott. Úgy, mint ha tusolás után a fürdőszobából a hálóba lépne alsóneműt keresni, vagy top less strandon üdvözölte volna rég nem látott boyfriendjét. Állítólag emlékezetesen nehéz volt a kivetítő ernyő előtt álló öltönyösnek lefejtenie nyakáról, és folytatni az előadást a meglepett és érthetően felébredt hallgatóság számára. Flóra mama átírta, és „transzponálta” Krisztiánra a jelenetet. Mivel jól hangzott a bulvárosan előadott történet, megmozgatta e buja jelenet a nyomozó szervek fantáziáját is. El is hitték. Krisztián nem csak a postaládát, de még a rokonait sem kímélte.

Flóra mániája volt, hogy válása után minden rokonát zaklatta, hátha nála vannak elrejtve dáriusi kincset érő holmijai. Ezzel kapcsolatos az utalása az elvesztett perre, ami - ahogyan fogalmazott - szintén igazságtalan volt. Viszont egy (roma) festő Flórára bízott képgyűjteményét követelte rajta, ami szőrén-szálán eltűnt, pedig azt ígérte neki, hogy külföldi galériák érdeklődnek iránta. Természetesen ezért is - mint korábban mindenért Orbánt kiáltottak - a "Család" volt a felelős. Megesett, hogy minden kirendelés nélküli szolgálatkész rendőrökkel beállított más rokonunkhoz, hogy csináljanak már egy kis spontán házkutatást. Távollétünkben a majd kilencvenéves anyósomat is egyszer lerohanta, hogy mit vihetne el a lakásából. Szerencsére az idős magatehetetlen asszony nem ismerte fel már az ex-rokont, és a felvigyázó gondozó hamarosan kitessékelte a házból. Mindeközben azért még címlapra sikerült kerülnie a megalázó kisemmizésén csámcsogó, krokodil-könnyeket hullató együttérző sajtóban.

Sógorom volt feleségének is mániája volt a család meggyanúsítása, hogy náluk kell keresni az ő nem talált bútorait.

Flóra, hogy kicsússzon az európai végrehajtók kezei közül, vagyonát a lányára íratta, aki viszont a vagyontárgyakat terhelő devizahitelek kapcsán, még jó időben kezességet kért anyja magyar férjétől. Majd szép "magyarosan" nyugatra vándorolt, elérhetetlenné válva, hátra hagyta a terheket. - Az alma nem esik messze a fájától. 

Flóra híressé vált határainkon túl, Európában is.

Az iratanyagokból kiolvasható, hogy Flóra tiszteletet parancsoló személyiség. Ő az egyetlen, akit a nyomozó hatóság „Asszonyomnak” szólít. Teheti is, mert romániai kivándorlóval kötött korábbi házasság szárnyán még "annak idején" NSZK-állampolgár lehetett, és ott tanulta ki a szakmát. Olyan fokon, hogy aztán egy évtizedig hiába kereste nálunk az ottani adóhivatal. Ezeket csak azért említem, mert az ilyen habitusú emberek nem tagadják meg magukat más országokban, és más ügyekben sem.

b1fa9e55211fa54d62b1a5ad1b6d5cd6.jpg

Az ő ügyvezetése alatt ment totális csődbe a nyugati magyar emigráció 50-évig fennállt, egyetlen magyar oktatási intézménye. (Tanulhattak volna tőle az elhíresült „Egymásért” alapítvány adománygyűjtői, amikor külföldi költségvetési pénzeket próbált hazai magánalapítványába becsatornázni. ) Nem fogom idézni a jelzőket, amelyekkel említik ezért a tettéért az interneten. Volt kollégája nemrégiben nyomdafestéket nem tűrő szavakkal ecsetelte nekem a történteket. A szélhámos kifejezetten hízelgő azokhoz képest. Sejtésük szerint Flóra előéletét tekintve egyáltalán nem biztos, hogy nem tett szolgálatot más, inkább keletibb országok érdekeltségébe tartozó láthatatlan szervezeteknek. Maga az előbb említett tény, hogy a keze alatt ment tönkre egy emblematikus emigrációs intézmény azt sugallja, hogy felkészült tönkretevő képességekkel rendelkezik. –  De amikor forróvá válik a talaj , amikor élesre fordul a helyzet, akkor a beígért előnyök eltűnnek, és elpárolog.

A szabadulóművész Flóra olajralépése

Ahhoz is kell képesség, hogy ki tudjon menekülni valaki a maga teremtette gödörből. Tiszta sor, hogy törvénybe ütköző bűncselekmény, ha valaki hatóságoknál valótlanul bűncselekménnyel rágalmaz meg mást. Főleg, ha kiderül, hogy semmi sem volt igaz, és a bejelentése következtében számos kényszerintézkedés és eljárási cselekmény indult el. Esetében - Renner Erika jogi képviselőjének, dr.Regász Mária örömére - fantasztikus siker, hogy hamis bejelentése, mint egy katalizátor újraindította az eljárást, és végül sikerült rács mögé juttatnia - a ma már csak volt - rokonát, Krisztiánt. 

padlock-474089_1920.jpg

Szabaduló mozdulatainak illusztrálására álljon itt egy idézet a kihallgatásából.

Tanúvallomása során (amikor már ment újra a nyomozás) letagadott mindent. Már nem is volt rokon, mint amire hivatkozva megetette az ügyészséget. Főleg, hogy feltehetően tudták, hogy kinek a felesége volt. (Nem véletlen, hogy ekkor jelentek meg cikkek "magas" rokonsági kapcsolatainkról) 

tudekonkretadattalszolgalni.JPG

Ha a feljelentését és a kihallgatását egy tisztességes bíró összevetné, akkor minimálisan feltenné a tárgyaláson a kérdést: korábban sem álltak rokoni kapcsolatban? Miért akarja börtönbe juttatni volt rokonát?

Ő csak egy szerencsétlen, kisemmizett nő, aki a Blikkből tájékozódik a világ soráról. Méltó a bántalmazott nők szervezetének támogatására.

Nem bosszúból tette, amit tett, hanem mert volt egy „elveszített pere”. Nem szerette volna, hogy Krisztián megússza. Akit természetesen csak „Krisztiánnak” nevez, mint akit jól ismer. Ez igen! A bántalmazott nők igazi mintapéldánya!

Flóra további karrierjét nem ismertetem, mert még talán valaki magasabb szinten felismerné, és rájönne, hogy kit is melengetett hosszú időn át a keblén. Hány bárány és kecske szárad a lelkén?

Aki idáig elolvasta, annak elárulom, hogy Flóra egyszer megfenyegetett, hogy feleségemmel együtt tönkre tesz, mivel nem voltunk hajlandók egy kétes befektetéséhez partnernek beállni. Én eddig Ciprust történelmi tanulmányokból, meg művészeti leírásokból ismertem, és ennél többre nem is vágyok.

Hány év elzárás járna egy jogállamban az ilyen bajkeverőnek?

Mivel túl vagyunk a Kúria ítéletén érdemes összeszámolni az egyes bejegyzések során, hogy mennyi szabadságvesztés is járna, pontos jogegyenlőség alapján számítva  Krisztián elítélésén munkálkodónak?

Kezdjük a rágalmazással. Mit is mond a hatályos Büntetőtörvény?: 

  1. (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást

  1. a) aljas indokból vagy célból,
  2. b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
  3. c) jelentős érdeksérelmet okozva

követik el. 

Hamis vád

  1. § (1) Aki
    a) mást hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol,
    b) más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság
    tudomására, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
    (2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád
    alapján az érintett ellen büntetőeljárás indul.
    (3) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
    a) a hamis vád alapján a vádlottat elítélik,

Hatóság félrevezetése
271. § (1) Aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést
tesz, amelyről tudja, hogy valótlan - és a 268. § esete nem áll fenn -, vétség
miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hamis tanúzás

  1. § (1) A tanú, aki hatóság előtt az ügy lényeges körülményére valótlan
    vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja, hamis tanúzást követ el.

(4) Aki a hamis tanúzást büntetőügyben követi el, bűntett miatt egy évtől
öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Összesítve: 226.§  2 év + 268.§. 8 év + 271.§. 2 év + 272. §. 5 év 17 év

Ez már közelít az ártatlan Krisztiánra kirótt büntetéshez, amelynél minden felhozható halmazati bűntettel kapcsolatban összeadták a tételeket. Tehát Flórának csupán ezekért az „ártalmatlan” bejelentéseiért, amelyeknek következménye a büntetőeljárás (újbóli) megindítása lett számos év elzárással kellene szembe néznie. Helyette futni engedték, és a fiamat bezárták. Most pedig lógatja a lábát a saját, vagy ki tudja milyen wellness fürdőmedencében.

Igazságérzetem azért azt mondja, hogy meg kellene azt is vizsgálni, hány év járna azoknak, akik ezt a feljelentést összeállították, tudva a valótlan adatokat. Éppen a Grád-Regasz iroda képviselőjétől lehetett olvasni olyan véleményt, hogy a legtöbb tanú ki van oktatva.

Jegyezzük meg ezt a 17 évet, mert vannak további felelősök is, akik számadással tartoznak Krisztián meggyanúsításáért és elítéléséért. Kérdés lesz a végén, hogy mennyi kiosztatatlan év áll az ő büntetésével szemben?

Epilógus

A napokban szálltam fel a 4-6-ra az Oktogonnál. Ugyanazon ajtóban belépett Flóra. Hihetetlen érzések jártak át. Szerettem volna, ha nem ismer fel, és nem kell arcába mondanom gyalázatos tettét. Néhány székkel előbbre leült. Majd összeakadt a szemünk. - Elgondoltam, hogy ez a ráncos arcú öregasszony lenne Magyarország  promóciója? De nem is kellett sokat ezen gondolkodnom, mert a Nyugatinál már le is szállt. Végig néztem slampos ruházatán, és azon a változáson, amikor még egy magas tisztviselő felesége volt, amikor henceghetett a német befektetőkkel, de hallgatott egy érte öngyilkosról, vagy egy általa tönkre tett emigrációs intézményről.

Következik: Bosszúálló rokonok II. rész