„fék-nyúz” világban élünk

Amely szerint a magyar parlament nem ülésezik, a törvényeket hatályon kívül helyezték, mert a fősodrú médiák előre megmondták

amanpourszijjarto.JPG

Természetesen helyesen fake news - nak kell írni azt a hatékony mód-szert, amivel az orwelli globális világhatalom csicskásai ledarálnak bárkit, csak ki kell jelölni céltáblának. Olajozottan összedolgoznak a hazugság-gyárak. Fel sem tűnik már a médiafogyasztóknak, hogy egy szó sem igaz abból, amivel naponta töltik a fejüket.

Emlékeztetek a közmédiában többször is lejátszott videóra, amelyben az amerikai CNN szárriportere (amolyan ”kálmánolgája”), az iráni szárma-zásu Christiane Amanpour élő adásban próbálta falhoz állítani és földbe taposni a magyar külügyminisztert.

Láthatóan nem készítették fel kellőképpen a magyar fél vitakészségéről. Az esténként jól bevált módszerrel hivatkozott most is a vezető médi-umokban megjelent híradásokra, amelyek szerint totális diktatúra uralja Magyarországot, ami sokkal nagyobb baj, mint a koronavírus terjedésé-nek példamutatóan hatékony akadályozása. (Mint tudjuk ezen hírek miatt hazánkat rendszeresen lejáratók, - vakcina hiányában-,  már a NATO csapatok bevonulását is javasolták.) Amanpour alig tudta felsorolni médiafogyasztói számára kitalált borzalmait, amelyekkel közállapotunkat próbálta hitelesnek tűnőnek bemutatni. Végül a külügyminiszter is szóhoz jutott egy pillanatra. Nevén nevezte és szembesítette a minden alapot nélkülöző hazugságok-kal. A riporternő láthatóan a fogait is csikorgatva türtőztette magát, hogy valaki cáfolni meri állításait. A rendszeresen tágranyíló, elkerekedő sze-mei most, mint egy támadó macskának résre szűkültek. Végül annyit tudott kinyögni, hogy ez most neki új információ. De nem kért bocsánatot vagy elnézést, hogy hazugságokkal eteti a koronavírustól egyébként Magyarországhoz képest sokkal mélyebben fertőzött honfitársait. Mert ugye, egy szabad véleményvezérnek akkor is igaza van, ha nincs, ha megcáfolják. - És itt be is fejezem a hivatkozást.

Előző bejegyzésemben bemutattam a médiák hathatós támogatásával terjedő járványt, korunk pandémiáját, amellyel naponta az emberekbe plántálják a proletár-gyűlölet magvát, hogy ellenséges érzület töltse el őket a média-vezérelt témák hallatán.

A boszorkányüldözések korában elegendő volt, ha egy rosszakaró furcsa füstöt látott kígyózni a szomszéd kéményéből, vagy összezavarodott a patak vize, amikor abba belépett. Ment is azonnal a feljelentés. A többi meg már a kínpad és hóhér munkája volt, hogy beismerő vallomást csikarjanak ki a máglyára ítélés előtt. Többnyire hasonló elveken működ-tek a lenini kommunizmus alapjait lerakó és megszilárdító koncepciós perek is. Hajdan, az ünnepelt vezető újságíróink megírták a központi lapokban - mások nem is voltak - hogy milyen galád módon lopta meg a dolgozó népet a látástól vakulásig dolgozó parasztgazda, vagy milyen valutaüzérkedést folytatott a szegénységi fogadalmat tett vagyontalan szerzetes. Az ÁVH pincéiben kiszedték az ügyészség és bíróság által elvárt, önmagát terhelő vallomást. Majd látványtárgyalásokon meg is hozták a példás, az igazi köznyugalmat teremtő elvárt ítéletet.

Ma sem bonyolultabb a helyzet, legfeljebb elmaradnak a kínvallatások. (Ami persze nem mindegy.) Legújabb korunk jól beválni látszó módsze-re az előzetesen megdolgozó „fake news” - álhír technika. Mint tud-juk, vannak erre szakosodott és ezért pénzelt személyek és civil szerve-zetek, akik serényen dolgoznak, hogy naponta új képtelenségekkel lás-sák el a bárgyú médiafogyasztókat. Ez odáig megy, hogy a hazugság-gyár körébe tartozó, önmagukat tudományosnak kinevező szervezetek kigondolt tanulmányokat, "célvizsgálatokat" készítenek, amelyeket aztán a médiumok átvesznek és azok valótlan állításaira hivatkozva lejáratják a kipécézett bűnbakokat.

Még egy nagyon hatékony „technikai” elemet kell megemlíteni az álhír terjesztés módszerét illetően: a következetes elhallgatást. Ez az a jól bevált jelenség, amikor a médiumok számára „nem kívánatos” híreket következetesen elhallgatják. Sem az egyik, sem a másik hírlapban, tv csatornán nem jelenik meg semmi hír, de az ellenkezőről, az esetleges cáfolatról sem. Gondoljunk csak bele, hogy a „Fenyő”, vagy a „Móri” üggyel is több mint évtized után kezdtek el érdemben foglalkozni. Szóba sem jöhetett annak idején, - mint a bunda-világbotrány esetében sem -, hogy a háttérben vannak köztiszteletnek örvenő, fehérgalléros „fejesek”.

dr. Bene Krisztián orvos sorsát illetően első pillanattól kezdve tetten érhetők ezek a befolyásolások. Nem csak a hatóságok szándékosnak bizonyuló összedolgozó lépéseiről van szó, hanem egy felépített koncepciós eljárás vegytiszta képe áll előttünk. Lehet persze úgy értelmezni az eseményeket, hogy a szereplőknek nem kellett „kiadni” a feladatukat, mert már maguktól is tudták, hogyan kell cselekedniük. De ez nem változtat a valóságon, hogy egy hazugságokra és szándékos elhallgatásokra épülő eljárás volt. Aminek minden lépése jól illeszkedik korunk álhír terjesztő kommunikációs sémáihoz.

Számos elhallgatás és álhír jelenik meg Krisztián elleni eljárásában.

Nem beszélt senki sem arról, hogy már korábban voltak jelei főigazgatói helyének megszüntetésére. Krisztián letartóztatása lehetőséget adott, hogy a helyére már hónapokkal korábban bejelentkezők elérjék a célju-kat, és hamarosan olyanok vezessék a kórházat, akiktől sokkal tekinté-lyesebb korábbi munkahelyeik szíves örömest megváltak. Ez is elhall-gatás.

Nem beszélt senki sem annak a kórházfejlesztési tervnek „megfúrásá-ról”, amelynek előkészítése Krisztián vezetésével már évek óta folyt. Éppen azon az utolsó héten történt volna a véglegesítése a kórház külföldi tulajdonosai részéről. És csodák csodája, ennek tett váratlanul keresztbe a letartóztatás. Bár a fejlesztéshez területileg bőven elegendő hely állt rendelkezésre a korábbi épületekben, mára kormányzati segít-séggel inkább többszörös pénzen egy új épületszárnyat húztak fel, meg-hagyva a régit egy esetleges gyógyturizmus befektetői számára. Hiszen ott találhatók Buda "felhévizeinek" forrásai! Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy valaki a bűncselekmény előtti nap valóban feltörte Krisztián elektronikus fiókját. Nem úgy mint a hazugnak bizonyult Renner Erika panasza, hogy Krisztián valaha is feltörte volna az ő fiókját. Ez is álhír.

Nem beszélt senki sem arról, hogy még a bűncselekmény előtti napon(!) feljelentette a III.ker. Rk. Krisztiánt, hogy másnap Renner Erika sérelmére rablást követ(ett) el. Arról sem, hogy ezt a gyanúsítást három hónapon át következetesen képviselték. Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy Krisztián távollétében és tanú nélkül több mint másfél órán át kutatott kocsiban az első szembetűnő helyen „találni véltek” egy altató szert tartalmazó injekciós tűt, amelyet hóna-pokon át ismeretlen helyen tároltak. És arról sem, hogy a lepapírozott okirat szerint azt azonnal bűnügyi szakértői vegyvizsgálatra küldték volna. Amiről később kiderült, hogy hamisítás volt. Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy a III.ker.Rk. felelős osztályvezetője a bírósági iratok alapján hamisan hivatkozott arra, hogy kihallgatta volna a sértettet és a szemtanúkat az előtt, hogy elkészítette Krisztián letar-tóztatásáról szóló előterjesztését. - Ez is tudatos elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy nem vitték el azokat a tárgyakat, amelyeket a bírósági eljárások következetesen állítottak, és a helyszíni fotókon is jól látszanak, és ami alapján kártérítés kiszabtak. Ez is álhír és elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy már a következő héten megszólalt az ellopott telefon. Öt hónapnak kellett eltelni, mire utánamentek. De amikor feltehetően az egyik elkövető ajtajához ért a nyomozó hatóság, akkor gyorsan meghátráltak, és nem csengettek be. Inkább dolguk végezetlenül elmentek. A bíróságok, akik mindezt olvasták, nem láttak benne semmi kivetnivalót. Ez is elhallgatás. 

Nem beszélt senki sem arról, hogy a rendőrségi szaklaboratórium kimu-tatta, sem sav, sem lúg nem érte a sértettet és a környezetét. Mindez jól hangzó álhír volt.

Nem beszélt senki sem arról, hogy kitalált epizódokkal írták teli a hir-adásokat. Szőnyegbecsavarásról, szárazzá vált fürösztésről, és várat-lanul megnémult kutyáról szóltak és szakértettek. Ezek is álhírek voltak.

Nem beszélt senki sem arról, hogy egyetlen lefoglalt kulcsot sem ellenőriztek. Helyette "előre tudták" Krisztián saját kulcsairól, hogy azok nem az ő lakását, hanem a sértettét nyitják. Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy a forrónyomozás során keletkezett információ szerint a szomszédok szeme láttára a bűncselekmény előtti hetekben a sértett "összejött" két fiatalemberrel, majd a végén össze-vesztek. Egy percet sem nyomoztak utánuk. Ez is tudatos elhallgatás lett.

Nem beszélt senki sem arról, hogy a fizika törvényeivel ellentétes, képtelenségekkel teli az előadott kriminalisztikai történet. Utólagosan bővítették és szabták Krisztiánra. Ez is álhír..

Nem beszélt senki sem arról, hogy a bírósági okfejtések hibákkal és sületlenségekkel telik. A bírói gyakorlattól eltérő tévesztések történtek, amelyek a vádlott terhére összetartanak. Így nem magyarázhatók vélet-len tévedéssel. (Ott látnak ajtót, ahol nincs; összekevernek hangmin-tákat, és képtelen módon nem ismernek fel anatómiai eltéréseket és meghatározó megkülönböztető jellemzőket.) Ezek is álhírek.

Nem beszélt senki sem arról, hogy kezükbe sem vették Krisztián Google fiókját, és nem elemezték az egy évtizede benne levő telefon-, sms-, email- és mozgási információkat. Amelyek mind cáfolják a róla állítottakat. Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy a rendőrség nem volt hajlandó tudomást venni a kórház környező területén működő térfigyelő kamerák felvételeiről, amelyek cáfolnak minden képtelen nyomozati és vádha-tósági állítást. Ez is elhallgatás.

Nem beszélt senki sem arról, hogy bizonyítást nyert valamennyi zaklatási vádról, hogy „csak úgy gondolták”, vagy ami még elképesztőbb, pont az ellenkezője történt. Ezek is álhírek voltak.

Nem beszélt senki sem arról, hogy a bíró elaludt az épületbejárást bemutató videó vetítése alatt. Majd utólag gondosan olyan időpontokat jegyzetelt ki, amelyeknek semmilyen értelmi összefüggése nem volt a történettel.  Feltehetően ő is a szemétkosárba dobta a fejlesztéssel kapcsolatosan a nyomozó hatóság részéről bekért, illetve  a védelem által benyújtott számos hivatalos tervezési dokumentációt, a videót értelmező bejegyzéseket és szövegleíratot. Ebből is álhírt csináltak, a tényeket elhallgatták.

Nem beszélt senki sem arról, hogy több hamis tanú is feltűnt az eljárás során. Őket nem hogy előzetesen kihallgatta volna a nyomozó- és vádhatóság, de még a bíróság sem idézte meg, és nem kérdezte, hogy milyen megfontolásból tettek valótlan bejelentést. Ez is a maga nemében álhír.

Nem untatom az olvasót a fellebbezésekben előadott vagy 50 tévedés és tévesztés, az elmulasztott nyomozati cselekmények felsorolásával. Mind annak a csatornának fekáliája, amelyben elmerülve kiáltottak ki egy ártatlan orvost bűnösnek. De azért jó lenne, ha nem hagyná Önt nyugodni, hogy ebben az országban valaki több mint három év óta lehet fogvatartott, és elitélt, aki nem járt a bűncselekmény helyszínén, nem cselekedte meg a neki felrótt bűnöket. Futni hagyták a valódi elkövetőt, a megrendelőt, és a hamis tanukat, miközben a mai napig dolgoznak azon, hogy a Krisztián mellett szólókat még utólag is elhallgattassák.

Végezetül, és nem cinikusan teszem fel a kérdést: miért fáj a magyar kormányzatnak, ha vele szemben álhíreket terjesztenek és kettős mércét alkalmaznak, ha az dr.Bene Krisztiánnal szemben jól bevált eljárásnak bizonyult igazságügyi rendszerünkben?

Mihail Bulgakov - Mester és Margerita, Bertold Brecht - Állítsátok meg Arturo Uit, és Georg Orwell - 1984 művek mind egy olyan világot vizionáltak, amely megvalósult. A 70 évvel ezelőtt írt 1984 már nem egy személyi központi hatalomról szól, hanem arról, amit ma élünk, a globális kontroll és irányítás világáról. Ahol már a gondolatnak sincs meg a szabadsága, mert azt manipulálnak, amit csak akarnak. A hazugságokat pajzsra emelik, az igazságot elhallgattatják. Véleményvezérelt világban nincsenek egyetemes normák. Nincsenek betartandó erkölcsi parancsok. Állítólagos megvilágosodásában mára az ember felszabadította önmagát az Istentől. Lerázta a többezer éves normák láncait. Relatívnak kiáltotta ki az igazságot: attól függ, hogy ki mondja. Ha egy pénzügyi gurunak úgy tetszik az érdeke, akkor tönkre tesz országokat, majd ünnepelteti magát, és megírattatja magáról "a világ filantrópja" hőskölteményt. - Az ítéletek is ilyenné válnak. Már nyugodtan taníthatnak keresztény egyetemeken azok, akik így ítélkeznek. Semmi sem fog a fejükre hullani.

Boccaccio és Dante világraszóló, örök érvényű műveket írtak kényszerű karanténban a nagy járvány idején. Ma nem születnek ilyenek. Helyette hömpölyög a mindent ellepő szennyáradat korunk csatornahálózatán, a fake news.