Álhír elszáll, gyanú marad

Figyelem, a bejegyzés termékismertetést tartalmaz!

ciprus_demeter_marta.jpg

Megbízható hírportálok alapos munkájának köszönhetően az elmúlt hetek vastagon szedett szalagcíme lett, hogy a miniszterelnök családja, jobb híján csapatszállító repülővel utaztatja magát.  A 444.hu-n és az index.hu-n is rögtön olvasni lehetett modern korunk Tiborcának panaszát, miszerint közpénzen utazgatnak a csókosok, miközben felháborító módon az aluljárókból kizavarják a hajléktalanokat a nekik készített melegedőkbe és mosdókba. Kapott is az alkalmon DM, az éveken át volt MSZP-s képviselőnő, aki megpróbált a frissen kibontott vitorláival az élre törni. El is érte a kiszáradt Duna mederében megrekedt LMP roncsát, amelyről nemrég szállt ki legutolsónak Széll Bernadett, aki maga után még leoltotta a villanyt.

Nem kívánok véleményt mondani a köz(botrány)szereplők karrierjéről, sem sajnálkozásomat kifejezni a korábban szimpatikusnak tűnő pártalakulat végnapjairól. Amit ebben a blogban előhozok, és a kedves Olvasó figyelmébe ajánlok, az maga a jelenség, ami Krisztián meggyanúsításánál is pontról pontra jól követhető. Ez egy jól bevált módszer, amire dr.Bánáti János védő is utalt az első perbeszédben, amikor azt mondta: "Ha van rajta sapka, ha nincs rajta, üssünk még egyet rajta".

A médiafogyasztók megetetésének biztos receptje

1.    Szemeld ki magadnak a célszemélyt, akit tönkre akarsz tenni. Lehetőleg vezető pozícióban levőt, aki később jó kicsontozható. Típusának társadalmi megítélése legyen vegyes. Irigyeljék sokan az elért eredményeit, anélkül hogy ismernék az érte megtett erőfeszítéseket. Az állampárti időben ilyenek voltak az "aktatáskások", "nyakkendősök", vagy "csuhások". Ha kiderült, hogy kicsodák, akkor már fél siker volt lejáratni őket.

2.    Találd meg a gyenge pontját, és illessz hozzá egy bélyeget! Ne törődj azzal, hogy mást is kár fog érni a főzés során. Majd "járulékos veszteségként" kell vele számolni. Lényeg az, hogy minden a kiszemelt áldozat nyakába sózható és borsozható legyen. Ha alaptermészete jókedvű, akkor legyen csapodár. Ha van pénze, akkor biztosan sikkasztó. Ha szereti a szebbik nemet, akkor szexuálisan perverz. Ha pedig eddig a légynek sem ártott, akkor mutasd ki hogy brutális ösztönvilágú.

3.     Találj a közelében legalább egy ellenségét.  Aki ellát bizalmas információval. Képes hamis és koholt bűnjeleket elrejteni. Akire igazán számíthatsz, mert bármikor szívesen elárulja. Legyen az akár egy részeges kutya is, amely hol megugatja, hol körbenyalja. Kerüld az egyszerű melósokat, mert még a végén igazat találnak mondani.

4.      Készíts egy nagyon egyszerű kerettörténetet, amit később lehet variálni, esetleg részleteit fokozni, vagy frissítésként azok ellenkezőjét állítani. Nem lényeges, hogy hihető legyen. Sőt, az a jó, ha szinte hihetetlen. Ekkorát hazudni azért nem lehet - majd gondolják, és később el is elhiszik.

5.      Tegyél mielőbb hivatalos Szóvivő útján bejelentést a médiában a minden kétséget kizáró tettes elfogásáról. Azonosítsd be névvel, fényképpel és munkahelyével. Hagyd fenn arcképét és életrajzát munkahelyének honlapján, hogy minél többen felismerjék: - "Igen, pontosan ilyen kék szeme volt!"

6.       Gondoskodj arról, hogy a vádlott ne jusson médiafelülethez. Ha mégis előfordulna, akkor torzítsd az arcképét. Retusáld le az orrnyergéről az árulkodó anyajegyet! Mert te tudod, hogy az elkövetőnek ilyen nem volt.

7.      Használj előfőzött, félkész termékeket. Törje fel valaki az előző nap a célszemély facebook fiókját, és küldjön onnan becsmérlő üzeneteket az áldozat hivatali címére. De az is elég, ha valaki úgy emlékszik, hogy valaki, valamikor, valamit feltört, vagy bármit is írt. Rejts el bűnjeleket a már egy hónapja mások által használt főnöki íróasztal fiókjában. És hagyd megtalálni azokat. Nyugi! - Hidd el, nem lesz bizarr az igazságszolgáltatás szerveinek. Szemük sem fog rebbeni.

8.      Legyen elszórva a médiában néhány spontán bejelentés a gyanúsított "viselt dolgairól". Nem árt ha feljegyzést készítesz arról, hogy az áldozat még kómája közepette is betelefonált, mert valami furcsa jutott az eszébe. Papírozzál le nagyon sok nyomozati lépést, mint ha megtörtént volna. Ne zavarjon, ha kiderül, hogy mulasztás van mögötte, vagy az egész hamisítás. Lényeg az alaposság látszata, és nem az ellentmondások feloldása.

 9.     Ismerd fel időben a lehetséges alibit igazoló tanúkat és bizonyítékokat. Tedd ezeket gondosan mélyhűtőbe. Ne nyúlj hozzájuk, ha lehet még egy jó évig. Ha valaki mégis feszegetné, akkor felejtsd el, vagy mutasd ki, hogy nincs semmi jelentőségük. Legvégső esetben hivatkozz arra, hogy téged senki sem kötelezhet az igazság elfogadására.

10.    Válaszd ki az alkalmas konyhaszemélyzetet, akik képesek a bűnüldözéstől az igazságszolgáltatásig bármit és annak az ellenkezőjét is papírra vetni. Végezetül öntsd le az egészet bőséges, mindent elfedő vörös, bűzös szósszal. Mert az emberek ősi ösztöne jobban szereti látni a cirkuszban az ártatlan vérének kicsordulását, mint a megmenekülését.

11.   Végezetül, legfontosabb mindig hiteles belső információkkal rendelkező orgánumokra hivatkozni. Akik ezt úgy biztosítják, hogy mindig egymásra körbe hivatkoznak. Mint a példánkban felhozott 444.hu, index.hu vagy 168ora.hu (Egyre ügyelj, hogy hiteles maradj. Magadra ne hivatkozzál!)

Zárókövetkeztetés

Ha netán egyszer mégis kiderülne, hogy az egész egy nagy hazugság, akkor jöhet a táblabírónő aranyköpése: "Tévedni emberi dolog", vagy az elhunyt  miniszterelnök szólása: "Na és?" - nekik aztán nincs felelőségük.

Következik: Koncepcióhoz kitalált történetek

Kapcsolódó bejegyzés: Koncepcióhoz kitalált történetek