Börtönügynökök szolgálatai

Rendőrség szerint nem bűncselekmény a sikertelen felbujtás

nagyula1.pngA következőkben képet adok, milyen ollóba próbálták fogni Krisztiánt, hogy elbuktassák. Kezdettől meg volt szervezve minden lépés, hogy az eredeti koncepciót megvalósítsák és köztörvényes bűnösként elítéljék.

A médiák az "évszázad" perében, a legagyafúrtabb bűnözőjének mutat-ták be Krisztiánt, aki minden lépését legalább egy félévvel korábban betervezte. Ugyanakkor aljas összeesküvéselméletnek mondják, hogy vele szemben egy halom konstruált bizonyíték merült volna fel, vagy befolyásolták volna a tanúkat. Különösen a Koronatanút nem, aki előre maga mondta, hogy őt nem befolyásolta senki. 

Az először letartóztatott örül ha valaki megszólítja, akivel gyanútlanul lehet beszélni az életéről. Megosztanak egészen bizalmas információkat. Hamarosan kiderül, van közös ismerős is. - Szóval megoldódik a nyelv. Kis idő múlva sajnálatukra váratlanul kiemelik ezt a barátságos társat (az ügynököt). Utolsó napon megígéri, ha kijut, felkeresi XY-t, csak adja meg a címét, elérhetőségét. Értesíti majd a hozzátartozókat és átad bizalmas információkat. Ezt a fajtát nevezik joggal "patkánynak" vagy szaknyelven "vamzer"-nek. A történelem tanúsága szerint közülük később egyesek igen magas társadalmi elismertségre, akár közméltóságra is szert tettek.

 „Keressenek fel Egersallón!” - üzent a volt nyomozó rendőr

Krisztián letartóztatását követően hírként jött, hogy aránylag békés emberekkel van egy cellában. És valóban, ahogyan a nagykönyvben meg van írva, alig telt el két hét és kiderül, máris rátalált cellatársában egy "hasznos" emberre. Vagy legalább is egy "jómadárra” - gondoltam -, aki azt állította magáról, hogy egyetlen kicsiny tétel miatt varrták be mint korrupt bűnügyi osztályvezető rendőrt. Szinte hihetetlen a „Szolgálunk és védünk” csapatában ilyen eset. Jó tanácsokkal próbálta ellátni. Nem is folytatom, mert már ki lehet találni. Bizony alig telt el további két hét, és csodák csodája, a rendőrt házi őrizetbe helyezték. Mondjuk „Egersallón” (ugyanoda, ahol korábban korruptan felügyelte a bűnözőket).

A háziőrizetben a vamzer „véletlenül” megtudta egyik ismerősünk telefonszámát. Üzent is nekünk, hogy ruccanjunk fel hozzá „Egersallóra" a hétvégén, mert fontos üzeneteket szeretne átadni. Azért én már csak rákérdeztem Krisztiánnál, hogy tényleg ő akart üzenni? De erről semmit sem tudott. Ugyanakkor állította, hogy a nyomozó szakmában jártas ember sokat mesélt arról, hogy miként szoktak kreált bűnjelet elrejteni, vagy hivatalosan levett DNS-t valamire rákenni, és aztán ezzel lebuktatni a gyanúsítottat. Olyan szakszerűen illesztik a profilhoz, hogy képtelen kimosni magát. (Például: kőműves autójában egy kőműveskalapácsot, hentesnél húsbárdot, vagy orvosnál kábító anyaggal megszívott injekciós tűt rejtenek el, mint a foglalkozásukhoz kapcsolódó elkövetési eszkö-zöket.) Bár csalogatóan hangzott, de mivel már Krisztián mögött is sorakoztak az ilyen hamisan "illesztett" bűnjelek (autóba dugott használt injekciós fecskendő, egy hónap után váratlanul előkerült NAV boríték és egy ismeretlen kulcscsomó a volt irodájában stb.) átgondoltam és inkább maradtunk otthon. Végül eltűnt ez az ember. Nem érdeklődött többet volt cellatársa sorsa után.

Egy másik volt rendőr, aki rá is duplázott - Hitchcock-történet

A másik történet 2017-ből való. Az első kúriai tárgyalásra készültünk. Egy ügyvédi irodától kapott Krisztián védője üzenetet, hogy fáradjon már be ha ráér az egyik budapesti zárt intézetbe, mert valaki nagyon fontos üggyel kívánja megbízni. A negyedórás beszélő folyamán a fogvatartott ismét véletlenül egy korrupt "Rossz Rendőr" volt, (Legyen a neve RR)

Feltárta az előre elkészített többoldalas írásműjében a következő legen-dát. Négy év után először a tv-n ragadt a szeme. Mit lát RR! - Renner Erika oldalán azt a férfit, aki találkozóra hívta őt 2012 nyarán Óbudán, a Szent Lélek térre. Az illető meg akarta bízni őt, hogy csúfítsa el egy fényképen bemutatott nőnek az arcát maró szerrel, amit majd az akció előtt ő fog a saját kezébe adni. Ha elvégezte a munkát, akkor le kell adnia a lakásban található telefonokat, igazolványokat, bank-kártyákat, az összes lakáskulcsot, és a maradék szert. Ezt követően megkapja a lóvét. Aztán szétválik az életük. (Milyen szépen rímelnek ezek a részletek dr.Gál András felheccelt vádjaira! - már csak a megöletés hiányzik belőlük.) nagyula2_1.png

Mintha kezébe adták volna az ügyész vádját, indoknak a szerelemfél-tést emíti. Továbbá, hogy így az elvált nő jelenlegi partnere bevádolható lesz, és egy életen át havonta hatalmas kártérítést fog nekik fizetni. Lesz miből élniük azután Erikával. További nyereség, hogy ő közelebb férhet a "bűnös nőhöz" - mert még ilyen szektás nyelvi kitételt is alkalmazott, hogy a buta nyomozó végre értse már meg a dolgot. RR állítása szerint megnyugtatta őt, hogy a rendőrség miatt nem kell aggódni, mert azokat ő "lerendezi". Ez szuper! - gondolhatnánk. Különösen megnyugtató, hogy éppen a 3.ker. rendőrkapitányság területén beszélgettek, és ott is kellett volna a műveletet elvégeznie. Milyen véletlen! RR-nek nem kell aggódnia mert a bűnöző markában tartja a rendőrséget. Nem lesz lebukás. - Hiszen "otthon" vannak. Az fel sem merült, hogy esetleg a felbujtó valamilyen titkos szervezethez tartozna és RR nyakába akartak még egy ügyet sózni. 

Az írásból kiolvashatóan RR ódzkodott az arc elcsúfításától, és legen-dája szerint nem akarta elvállalni a műveletet. És mos jön a csavar! Kis habozás után a rendőri körökben feltehetően jártas felbujtó csökkentette a tétet: - akkor legyen szó csak a nemi szervek tájékának leöntéséről. De RR ezt se vállalta, és így szerinte egy életre elváltak az útjaik. nagyula3.png

A levélben volt valami halvány üzenet felénk is, hogy keressük meg a szakmabeli, a terepet biztosító társát, akinek az elérhetőségét majd az ügyvédünkön keresztül eljuttatja. Mivel nem célom a lehetetlenségek kisarkítása, nem részletezem lesre-futtatásunk további árulkodó részle-teit. Az ügyvédünk sem szeretett volna bűnsegéddé válni, ezért nem vettük be a horgot..

Hogy folytatódik? A Kúriai utolsó tárgyalási napján ügyvédünk megmu-tatta, az addig gondosan titokban tartott levelet a Kúria tanácsának. Ebéd után Renner Erika védője elszörnyülködve ecsetelte, hogy mi milyen alá-valóak vagyunk, hogy ezt a drága embert (nem úgy mint a hamis tanú Krisztiánt) felbújtással megvádoljuk. Természetesen nem mi mondtuk, hanem a börtönügynök, aki  viszont helyzete okán is eleve azonosított volt, tehát büntetőjogilag felelősségre vonható lett volna pusztán egy ilyen aljas rágalmazó történet papírra vetéséért. Igen, de csak volna, mert a spiclik és vamzerek sokszor munkájukért nem csak mentességet kapnak az igazságszolgáltatás árkaiban, de még jutalmat is.

Csattanó, később azt terjesztették, hogy ők tudják a tuttit, mert a levelet én írtam. Sőt néhány évre rá egy celeb azt írta, hogy írásszakértő szerint minden kétséget kizáróan az én stílusomban írták ( Az fel sem merült a szerencsétlenben, hogy esetleg eleve énrám akarták kenni? ) A médiákban azt állította a gerlepár, hogy ők csak jóval később ismerkedtek meg egymással. Ez persze nem jelenti, hogy akár igaz is lehet a történet, ha például a tojó nem is sejti, hogy a felette köröző sas prédának szemelte ki egy fedett művelet részeként. 

Két nap múlva, keresgélve a neten hemzsegő méltatlankodó, és fröcsö-gő posztok között, volt szerencsém találni egy bizonyos B.A. névvel jegyzett facebook-blogot. Bár nem kedvelem a megmondó emberek posztjait, de beleolvastam. Csodák csodája, - a trágár szavaktól eltekintve -, majdnem szó szerint a védőügyvéd kirohanását üvöltötte a világnak, hogy amit mi teszünk annál már nincs lejjebb. Jó! - Lelke rajta, de mi van ebben rendkívüli? Istenem, magára vette és felizgult. Szólás-szabadság van. Amin megakadt igazán a szemem, hogy a posztot szerzője a tárgyalás napjának reggelén, 8:04-kor írta. Amikor még meg sem kezdődött a Kúria ülése. Valahogy korábban kezébe jutott a levél, vagy annak másolata, mint Krisztián ügyvédjének. Mindenki fantáziájára bízom, hogy miként jutott előzetes információhoz a bizonyos B.A., hogy már az esemény előtt reagálni tudott. Ez olyan, mint az a rendőrségi robotzsaruból idézett információ, hogy Krisztiánt 8 órával a bűncselekmény előtt már feljelentették Renner Erika ellen elkövetett rablásért. Azzal sem voltak hajlandók foglalkozni. Mert a rendőrség szerint az sem bűncselekmény, ha valakit korábban jelent fel, mint ahogyan megtörténik az eset. 

hadnagym.JPG

Az illetékes szerv rövid időn belül kivizsgálta börtönügynökünk történetét és megállapította, mivel nem jött létre a felbujtatást követő megbízás, nem történt bűncselekmény. Ezért nincs helye a nyomozásnak(!) Jó, hogy ebben a biztonságos országban élünk. Magyarul, ha történt is ilyen előre megszervezett találkozás, és esetleg a helyszínt biztosító kolléga fel is vett valamit, nem szabad ezt bolygatni. - Eszembe jut dr. Regász Mária jogi képviselő Renner Erikának feltett emlékezetes kérdése :

Veretes mondatát jegyző nyomozónő nagy "Ő"-vel írta, mint ha megkü-lönböztetett hálát és tiszteletet érdemelne a megbízott  "ElkövetŐ". Le-het, hogy a jogi képviselőnek csupán a nyomozókkal előzetesen foly-tatott kötetlen beszélgetése során megmaradt tudat alatti emlékképe jött fel a kérdés kapcsán?

Nem csak a holt lelkek térnek vissza

Megint elmúlt közel egy év, és ugyanezen RR-től bejelentés érkezett. Már nem hozzánk, hanem egyenesen  a Krisztiánt elkaszáló másodfokú bírósághoz. Előadta, hogy hat év után, szabadulása elött néhány hónappal 2018. februárjában még két hétre "jutalmul, szanatóriumi időtöltés" címén áthelyezték pont abba az épületegyüttesbe ahol Krisztián van. És megint mi történik? Elmondása szerint egy börtönőr váratlanul arról kezdett neki súgni, hogy ez a Krisztán gyanús ember. Mert ugye a börtönőr szokásához és szabályzatához híven először nem a börtön-parancsnokának szólt, hanem az ideiglenesen tartózkodó fogvatartott-nak! Olyasmit mondott, hogy Krisztián szerint ha Renner Erikát valaki most megtámadná, akkor az ő vétlensége vitán felül volna igazolt. Mivel a történet jól hangzik, és főleg hogy áttételes értesülés, hihető volt a sok tapasztalattal rendelkező nyomozó szervnek. Kapóra is jöhetett nekik, mert újabb személyi védelmet rendeltek el Renner Erika számára. Krisztián házi őrizetét meg végleg elutasították.

Az eseményt természetesen jó korán megtudta a sértett védője, és hatásos szörnyülködés kíséretében be is nyújtotta panaszát a Kúriához, hogy Krisztián még most, a zárkából is szövi Renner Erika ellen a szálakat. „Íme újabb bizonyíték Isten előtt”, ez lett hivatkozási alap a gyilkossági kísérlet felvetésére.

Végül el kellene fogadni azt feltételezést, hogy ezek a személyek csak megjátszották, hogy börtönügynökök?  Szórakozásból vagy merő emberbaráti szeretetből etették a cellatársakat, börtönigazgatót, a fogvatartottak hozzátartozóit? Vállalták a rágalmazás minden következményét ezért a kalandért? - Nem!

Nem véletlen műve, hanem jelentése, üzenete van annak, hogy:

  • fogvatartottak nyomozónak mutatkoztak. - Milyen szerv megbízásából dolgoztak?
  • a családdal akartak találkozni. - Kit akartak még besározni, a vádba bevonni?
  • felhívták a figyelmet a konstruált bizonyítékokra. - Segíteni akartak, hogy merre a kivezető út?
  • felhívták a figyelmet felbérelt elkövető lehetőségére. - Segíteni, vagy elbuktatni akartak?

Hiszterizálás bizonyítéka

Hogy mennyire jól konstruált volt ez a történet, mi sem bizonyítja jobban, hogy az eljárás végén az ügyészség "takarítást" végzett. Elejét vette, hogy valaha is elővegyék a börtönügynök levelét. Mivel már sok év volt a háta mögött, és újabbakat lehetett megcsillogtatni számára, nem volt nehéz megértetni, hogy hazudott. Újabb eljárást indítottak ellene. (Nem a koholt vádakat megfogalmazó feljelentő "nagyasszony" ellen. Neki hálálkodtak.) Elítélték, és így egyszer és mindenkorra a kukába került az akár még igaz is lehetett levele.