A RENDŐRSÉG MOST SEM NYOMOZ, HISZEN (SZERINTÜK) MEGVAN A TETTES

threemonkeys.jpg

A Bene Krisztián ügyében felbukkant levél igazságtartalmától teljesen függetlenül fel kellene menteni a fiamat, ahogyan a korábbi bejegyzésekben már részleteztem. Ennek a levélnek a kezelése mégis jó lenyomatát adja, hogyan (nem) nyomoz a rendőrség.

A Rendőrség megtagadta a nyomozást – azaz el sem kezdte a nyomozást

Az Index cikkében olvasható, hogy a magyar rendőrség nem hajlandó kideríteni valósak-e azok a nagyon érdekes és új információk, amelyeket egy létező személy írt és küldött el fiam védőügyvédjének.

A közlemény szűkszavú – egyet lehet belőle megtudni: a rendőrség el sem kezdte a nyomozást.

A magyar jogban egy nő megcsonkítására tett előkészület nem bűncselekmény

El sem kezdték a nyomozást. Sajnos erre Magyarországon megvan a lehetőség, hiszen egy nő megcsonkítására való előkészület nem bűncselekmény. Jól olvassák: NEM bűncselekmény. Tehát, ha a rendőrség elolvassa a levelet, megvonhatja a vállát, és jogszerűen elmondhatja: bűncselekmény hiányában elutasítom a nyomozást és a feljelentést.

A rendőrség nem indokolta, miért utasította el a feljelentést, de abból kiindulva, hogy sem ők, sem az ügyészség még a levélíró nevét sem kérte el a védőtől (annak ellenére, hogy az ügyvéd a tárgyalás után pont emiatt felkereste és névjegyet adott az ügyésznek), az következik, hogy nem is igazán érdekelte őket, hogy megtudják az igazságot.

Nem először történik meg, hogy a rendőrség nem nyomoz

A sajtó visszhangzik a sértett ügyvédje és köre által írt, és íratott cikkektől. Nem is nekik írom a blogot, az elmúlt években egyértelművé vált, hogy nem érdekli őket, hogy ki az IGAZI tettes. Úgy tűnik, Gál András ügyvéd egy szerencsétlen, bántalmazott nő tragédiáján keresztül próbálja karrierjét felépíteni, mindenkin átgázolva. Egy, az Index által címlapra emelt, mocskolódó és hazugságokkal teli blog-bejegyzés konkrétan azt állította, hogy mi írtuk a levelet. A blog szerzője szerint – egy korábbi, érdekes levelet is mi írtunk, amivel kapcsolatban szintén nem nyomozott a rendőrség.

Az elmúlt négy évben rengeteg mocskolódó és hazug cikk, bejegyzés és komment született a fiamról és a családról, de az említett blog mindegyiket fölül- vagy inkább alulmúlja. Képes a szájára, vagyis a tollára venni nem csak engem, a feleségemet, de még Krisztián ártatlan gyermekeit is. Mit tudhatja ő, hogy mit él át a családunk, hogy merészeli az érzéseinket és a személyiségünket boncolgatni valaki, aki semmit sem tud rólunk? Persze a partvonalról mocskolódni a legkönnyebb. Szánalmas.

A valóság a titokzatos – tényleg névtelen - levélről

2016. november 21-i keltezéssel egy magát rendőrnek valló ember, névtelen levelet írt, többek között Polt Péter legfőbb ügyésznek és a II. fokú bíróságnak is. Ez egy terjedelmes és nagyon furcsa anyag volt, amelyben a szerző részletesen kifejtette a fiam elleni nyomozás elképesztő visszásságait. Ezeket bűncselekményként minősítette. Nem tudjuk arról a levélről sem, hogy igazak-e a benne tett állítások, de egy biztos, ha az ügyészségen és a rendőrségen múlik, soha nem is fogjuk megtudni.

A nyomozás a fiam ellen 8 órával a bűncselekmény előtt kezdődött?

Csak egyetlen furcsa állítást ragadok ki most a levélből, amely szerint már a bűncselekmény előtt 8 órával megnevezték fiamat – a még meg sem történt bűntény – elkövetőjének, és bekerült a rendőrség hivatalos nyomozási nyilvántartó rendszerébe, amelynek Robotzsaru-Neo a neve.

hadnagym.JPG

(A levél szerinti, állítólagosan a Robotzsaru Neo nyilvántartóból származó képernyő fotó)

Ez felettébb érdekes volt, szinte hihetetlen.

A másodfokú bíróságot és az ügyészséget nem érdekli, hogy igaz-e a levél

Utána kérdeztünk, és megtudtuk, hogy a Robotzsaru Neo – nagyon helyesen - egy zárt rendszer, amely minden bejegyzést, de még egy bejegyzés megnézését is rögzíti. Visszakereshető, hogy ki, mikor, mit nézett meg, mit írt bele.

Mi sem egyszerűbb, először meg kell nézni, hogy ott van-e a bejegyzés, ha tényleg ott van, akkor, hogyan került oda. Ez egy pár perces munka.

Tudják, mi történt? A II. fokú bíróság nem kívánt névtelen feljelentésekkel foglalkozni (ez ugye nagy kontraszt a hamis tanúval szemben), visszaadta az ügyészségnek a levelet.

Ezután pontosan ugyanaz történt vele, mint a mostani – nem névtelen levéllel. Az ügyészség nyomozás nélkül lezárta az ügyet.

Krisztián védője kérte a bíróságot: ugyan már tudjuk meg mi is az igazság, valóban valaki a rendőrségnél előre látta a bűncselekményt, vagy az egész egy nagy kamu. A II. fokú bíróság elutasította az indítványt, újra arra hivatkozott, hogy névtelen feljelentésekkel nem foglalkozik.

Értik? A levél után több, mint fél évvel sem tudjuk, hogy valós-e a bejegyzés, és ennek megfelelően ez a mindent felforgató, meredek állítás igaz-e. Krisztián pedig továbbra is a börtönben ül.